Team Visma | Lease a Bike voegt Patrick Broe toe aan coaching staff

Team Visma | Lease a Bike voegt Patrick Broe toe aan coaching staff

Team Visma | Lease a Bike heeft Patrick Broe toegevoegd aan de coaching staff. Broe, die ook bekend is als maker van de podcast Lanterne Rouge, werkte al langer samen met Team Jumbo-Visma als adviseur op verschillende sportieve terreinen, zoals data-analyse, leiderschap en strategie.

Sportief directeur Merijn Zeeman: “Patrick is sinds 2022 een belangrijke sparringpartner voor mij en voor de andere coaches. Het werkt heel goed om een slimme en kritische blik toe te voegen. De afgelopen twee jaar pakte dat goed uit en ik ben blij dat Patrick nu ook formeel deel uit zal maken van onze coach staff.”

Patrick Broe: "Het was mooi om de afgelopen twee seizoenen al samen te werken. Mijn inbreng binnen de high performance omgeving geeft me veel energie. Ik vind het bijzonder dat een succesvol team feedback van buitenaf vraagt om aannames te testen en te zoeken naar nieuwe manieren om te verbeteren. Het winnen van één grote ronde in een jaar mag nooit als vanzelfsprekend worden beschouwd, dus alle drie de overwinningen met drie verschillende renners dit seizoen was iets heel speciaals. Ik ben erg dankbaar dat ik deel heb mogen uitmaken van deze historische prestatie. Ik hoop ook dat de fans zich hebben vermaakt met een aantal verrassende en spannende races onderweg. Mijn dank gaat in het bijzonder uit naar Merijn Zeeman, maar ook naar Grischa Niermann en Mathieu Heijboer voor hun collegialiteit. Ik kijk ernaar uit om samen te werken om de doelen voor het seizoen 2024 en daarna te bereiken."

Gerelateerde updates