Henderson en Van Agt reizen met fijne herinneringen af naar La Vuelta

Henderson en Van Agt reizen met fijne herinneringen af naar La Vuelta

Met twee sprintoverwinningen voor Marianne Vos, winst in de ploegentijdrit en vier dagen de leiderstrui kunnen de rensters van Team Visma | Lease a Bike met een goed gevoel terugkijken op de vorige editie van La Vuelta. Anna Henderson en Eva van Agt maken, net als vorig jaar, deel uit van het team dat afreist naar Spanje. De rensters kijken vooruit naar de eerste grote ronde van het jaar.

Door een val in de Ronde van Valencia miste Henderson een groot deel van de voorjaarsklassiekers. Twee weken geleden maakte ze met een elfde plek in de Amstel Gold Race een mooie comeback. "Helaas brak ik mijn sleutelbeen in mijn eerste wedstrijd van het seizoen. Het herstel ging gelukkig snel, maar het was frustrerend om mijn favoriete voorjaarskoersen te missen waarin ik een aantal grote doelen had. Ik besloot samen met het team om op trainingskamp naar Tenerife te gaan. Het kamp verliep foutloos en in de afgelopen wedstrijden merkte ik dat mijn niveau goed was."

"Ik hoop deze goede vorm door te trekken in La Vuelta”, gaat de 25-jarige Britse verder. "Het zou mooi zijn als ik, net als vorig jaar, een belangrijke rol kan spelen in de ploegentijdrit. Daarnaast hoop ik in de etappes die volgen samen met de ploeg goed te kunnen koersen en etappes te kunnen winnen."

"We gaan ons best doen om de prestaties van vorig jaar te evenaren"

Anna Henderson

Door de overwinning vorig jaar in de ploegentijdrit mocht Henderson de tweede etappe in de rode leiderstrui starten. "Ik hou van de ploegentijdrit en ik hoop dat dit onderdeel later vaker op de kalender terug te vinden is. De ploegentijdrit is dit jaar niet zo technisch, maar we staan met een sterk team aan de start. Dat ik vorig jaar in de ploegentijdrit als eerste over de streep mocht komen en de leiderstrui mocht dragen, was heel speciaal. Ik zal dit moment nooit meer vergeten. Het was extra mooi dat Marianne de leiderstrui overnam en deze vier etappes lang in ons bezit was. We gaan ons best doen om de prestaties van vorig jaar te evenaren."

Van Agt blikt ook met een goed gevoel terug en kijkt ernaar uit om weer in Spanje te mogen koersen. "Het was mijn eerste grote ronde met het team, en om dan meteen zulke resultaten te behalen is natuurlijk supermooi en heel bijzonder. Daarnaast rijd ik altijd graag in Spanje. De wegen zijn goed en er is vaak weinig stress in het peloton. Met klimetappes, sprintetappes, ritten met kans op waaiers en één ploegentijdrit staat er weer een uitdagende ronde op ons te wachten."

"Geen enkele overwinning voelt meer als een teamoverwinning dan een ploegentijdrit"

Eva van Agt

"Ik vind het een prachtig en tegelijkertijd vreselijk onderdeel”, gaat de 27-jarige Nederlandse verder over de ploegentijdrit. "Iedereen heeft angst van tevoren om gelost te worden, zelfs de beste tijdrijdsters ter wereld. Maar geen enkele overwinning voelt meer als een teamoverwinning dan een ploegentijdrit, dus in dat opzicht is het het mooiste wat er is."

In de Amstel Gold Race en Luik – Bastenaken – Luik liet Van Agt zich meermaals zien in de ontsnapping, in de Spaanse wedstrijd hoopt ze opnieuw zich te kunnen tonen in de vlucht. "Ik hoop het team te kunnen ondersteunen waar nodig, en als er zich een kans voordoet om in de ontsnapping te gaan, wil ik die kans heel graag grijpen."

Naast Henderson en Van Agt maken ook Riejanne Markus, Marianne Vos, Carlijn Achtereekte, Maud Oudeman en Sophie von Berswordt-Wallrabe deel uit van de zevenkoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike Women.

Gerelateerde updates