Team Visma | Lease a Bike

Talentontwikkeling

Team Visma | Lease a Bike is een van de beste wielerploegen van de wereld en wil dat blijven. Wij willen wielergeschiedenis schrijven en een tijdperk in de historie van de sport uitbouwen. Vanwege die langetermijnvisie speelt talentontwikkeling een cruciale rol binnen ons team. Onze ultieme droom is om grote klassiekers of de Tour de France te winnen met een renner die we zelf hebben opgeleid.

Hall of fame

Sinds 2020 bestaat er binnen Team Visma | Lease a Bike een eigen Development Team. Sindsdien stroomden al acht renners door naar het eigen WorldTour team. Nog eens zes renners werden prof bij andere ploegen. Zij wonnen samen al 45 profkoersen. Dat maakt van Team Visma | Lease a Bike een van de meest succesvolle opleidingsploegen ooit

Hall of fame
Aantal profkoersen gewonnen door zelf opgeleide renners
Opgeleide professionals

CyclingclassNL en JEGG DJR Academy

Talentwikkeling begint ook in de wielersport steeds vroeger. Via ons uitgebreide scoutingsnetwerk zetten we in op het op jonge leeftijd detecteren van talenten. Vervolgens kunnen jonge renners met dank aan onder meer founding partner Jumbo een intensieve begeleiding krijgen via CyclingclassNL, een verenigingsonafhankelijk initiatief dat we samen met de Koninklijke Nederlandse Wielerunie en NOC*NSF hebben opgezet voor Nederlandse renners in de juniorencategorie.

Daarnaast hebben we een partnerschap met de Nederlandse wielervereniging Jegg - De Jonge Renner Academy. In het juniorenteam van die vereniging brengen we talentvolle junioren uit binnen- en buitenland samen en stomen we hen klaar voor de stap naar onze professionele wielerploeg.

CyclingclassNL en JEGG DJR Academy

Professionele wielerploeg

Binnen de Team Visma | Lease a Bike structuur heeft iedereen die onder contract ligt toegang tot dezelfde ontwikkelingsmogelijkheden. Zo koersen en trainen de renners van Team Visma | Lease a Bike en Team Visma | Lease a Bike Development vaak samen. Iedere renner krijgt een opleidingstraject aangeboden op maat met uiteindelijk als doel een maximale ontplooiing van talent voor zowel renner als team. Talentontwikkeling begint al voordat een renner zich aansluit bij het Development Team en eindigt niet op het moment dat een renner officieel tekent bij het WorldTour team.

Binnen onze opleidingsstructuur wordt ingezet op fysieke, tactische en persoonlijke ontwikkeling. We werken samen met de beste coaches en specialisten op het gebied van voeding, training en materiaal. Daarbij kiezen we voor een holistische en persoonlijke aanpak zodat iedere renner zijn potentieel maximaal kan ontwikkelen. Naast die individuele ontwikkeling van iedere renner, leggen we de focus ook nadrukkelijk op teamdynamiek. We weten dat alleen door als een hecht team te koersen, we het maximale uit ieders individuele mogelijkheden kunnen halen.

Professionele wielerploeg