Must-have voor alle renners: de Foodcoach app

Must-have voor alle renners: de Foodcoach app

Voor de wielrenners van Team Jumbo-Visma is voeding van cruciaal belang om optimaal te kunnen presteren. Ons team stelt hoge eisen aan voeding en gevarieerde maaltijden. Om die reden werken onze renners met de Foodcoach app.

Tot enkele jaren gelederen werd er binnen de ploeg handmatig uitgerekend wat de energiebehoefte was per renner, om daarna de maaltijden hierop af te stemmen. Doordat hier veel tijd in ging zitten, werd dit alleen gedaan tijdens belangrijke koersen. Inmiddels maakt ons team al geruime tijd gebruik van de Foodcoach app. Een app met als doel om iedere maaltijd af te stemmen op gezondheid, prestatie en herstel, tot op de gram nauwkeurig afgestemd per renner.

"De renners gebruiken de Foodcoach app het hele jaar door. Zowel tijdens de koers als thuis. Het is een van de sleutels tot het succes van de afgelopen jaren."

Martijn Redegeld

De nutritionist van de ploeg zorgt voor een gepersonaliseerde voedingsstrategie waarbij elke maaltijd wordt afgestemd op de individuele renner voor, tijdens en na een etappe of training. Vervolgens ontvangen de chefs deze input en gaan zij aan de slag om hier heerlijke maaltijden van te bereiden waar renners tot op de gram nauwkeurig worden voorzien van hun persoonlijke voedingsbehoefte. De renners kunnen in de app zien welke maaltijden op hen staan te wachten en hoeveel gram zij mogen opscheppen bij het buffet.

Er zit een enorme kennis achter de app door de ontwikkeling samen met voedingsexperts en bewegingswetenschappers. De app is eerst getest en geoptimaliseerd door onze renners, chefs en nutritionisten het dagelijks te laten gebruiken. Inmiddels staat de app vol met recepten die afgestemd kunnen worden op individuele behoefte.

De app is sinds vorig jaar zomer ook te gebruiken voor de amateurwielrenner. Net als onze renners kun jij gezond én lekker eten op een makkelijke en leuke manier, afgestemd op jouw individuele behoefte. De app is gratis te downloaden in de App Store (iOS) en Google Play Store (Android).

Meer informatie vind je hier.

 / 

Gerelateerde updates