Dylan Groenewegen verslaat André Greipel in Rund um Köln

Dylan Groenewegen verslaat André Greipel in Rund um Köln

LottoNL-Jumbo sprinter Dylan Groenewegen heeft de honderdste editie van Rund um Köln gewonnen. Na 205,8 kilometer wist Groenewegen het werk van zijn ploeggenoten te belonen met een zege. Groenewegen was in eindsprint sneller dan de Duitsers André Greipel (Lotto-Soudal) en Nikias Arndt (Giant-Alpecin).

Nadat de vroege vlucht gegrepen was probeerde de Amerikaan Taylor Phinney in de finale nog te ontsnappen maar door het werk van LottoNL-Jumbo en Lotto-Soudal werd het een massasprint. In de laatste kilometer werd Groenewegen afgezet door zijn ploeggenoten en wist hij met een fietslengte de Duitser André Greipel te verslaan. 

“Het was een mooie dag voor mij, maar ook zeker voor de ploeg.” Dylan Groenewegen is blij met opnieuw een sprintzege. “Zo’n sprint geeft je veel vertrouwen, we werken hard aan de sprint-trein en dat het dan lukt is erg fijn.”

“Op 6 kilometer voor het eind begonnen we de lead-out, en in de laatste honderden meters kon ik vol aan gaan, ik werd perfect afgezet.” Groenewegen is vooral te spreken over de sprint-trein “Deze sprint was eigenlijk wel perfect, dit is wel iets waar ik en de ploeg naartoe willen, om zulke sprints af te leveren.”

Groenewegen is blij dat hij Andre Greipel wist te verslaan “Ja, het is natuurlijk wel erg mooi dat dan Greipel naast je op het podium staat.”

Volgens plan

“Net als in de Heistse Pijl was dit weer zo’n dag dat alles volgens plan ging.” Vertelt een tevreden ploegleider Nico Verhoeven. “In de laatste meters heeft de ploeg Dylan perfect afgezet en zo kon hij ideaal zijn sprint beginnen.” Groenewegen klopte de thuisfavoriet André Greipel. “Dat hij dan Greipel klopt is helemaal mooi, die heeft al tal van goede sprints afgeleverd dit jaar.” aldus een tevreden ploegleider.

Controle 

Al vroeg in de wedstrijd wist er een kopgroep weg te rijden, hierin zaten geen renner van LottoNL Jumbo en dat was volgens ploegleider allemaal volgens plan. “Zodra je een renner mee gaat sturen doen andere ploegen dat ook, dan krijg je een hele andere koers.” Al snel werd duidelijk dat de grote ploegen een massasprint wilden. “Toen de kopgroep eenmaal weg was wisten we dat het een gecontroleerde koers ging worden.” Het verschil met de kopgroep is nooit meer dan 4 minuten geweest en al snel namen de grote ploegen het heft in handen, al werd er niet meteen vol gereden. “We hebben niet vol achtervolgd, maar hadden wel telkens een renner meedraaien op kop van het peloton.”

Gerelateerde updates