Markus zevende in vijfde etappe La Vuelta Femenina

Markus zevende in vijfde etappe La Vuelta Femenina

Riejanne Markus is in de eerste bergrit van La Vuelta Femenina als zevende over de streep gekomen. Op de slotklim kon ze lang met de besten mee, maar kwam ze tekort voor een podiumplaats. Demi Vollering bleek uiteindelijk over de beste benen te beschikken. Door haar zevende plaats is Markus naar de derde plek in het algemeen klassement gestegen.

Ondanks verschillende aanvalspogingen ontstond er geen echte kopgroep in de eerste bergetappe. Op de eerste beklimming van de dag voerden de rensters van Team Visma | Lease a Bike het tempo op, waardoor meerdere rensters de rol moesten lossen. Onderweg naar de slotklim wist Vos tweede te worden in de tussensprint, waardoor ze de leiderspositie in het puntenklassement overneemt.

Door het harde werken van de rensters van de geel-zwarte formatie werd Markus goed afgezet aan het begin van de slotklim. De 29-jarige Nederlandse vocht op de flanken van de Spaanse scherprechter voor wat ze waard was en knokte zich uiteindelijk naar een knappe zevende plek.

Markus kijkt tevreden terug op de vijfde etappe. “We hebben vandaag een hele mooie slag geslagen. Mijn gevoel was goed op de laatste klim, dus dat was een lekkere bevestiging." Het teamwork van haar ploeggenoten heeft haar enorm geholpen: “Het was heel fijn om de andere meiden om me heen te hebben. Eva heeft de laatste lead-out gedaan naar de finale klim en heeft me zo heel goed in positie gebracht. Ik ben iedereen heel dankbaar voor vandaag.”

"Op de slotklim heeft Riejanne prima gereden en de schade op haar concurrenten beperkt weten te houden"

Rutger Tijssen

"Het doel was vandaag om punten te pakken voor Marianne in het puntenklassement en Riejanne kort in het algemeen klassement te houden, en dat is beide gelukt", blikt ploegleider Rutger Tijssen tevreden terug. "Het was lang wachten voordat er iets gebeurde. Uiteindelijk trok iemand van FDJ – SUEZ het op gang en zaten wij heel goed mee. Op de slotklim heeft Riejanne prima gereden en de schade op haar concurrenten beperkt weten te houden."

Markus hoopt haar positie vast te kunnen houden. Ze ziet de komende dagen met vertrouwen tegemoet, maar blijft realistisch: “Er komen nog drie moeilijke dagen aan. Morgen hebben we weer een lastige aankomst bergop. We moeten zeker kijken hoe het er na de komende etappes voorstaat, maar ik ben in ieder geval heel blij met vandaag”.

 / 

Gerelateerde updates