Keizer zesde in proloog Driedaagse West-Vlaanderen

Keizer zesde in proloog Driedaagse West-Vlaanderen

Martijn Keizer is de Driedaagse van West-Vlaanderen sterk begonnen. De Nederlandse tijdritspecialist legde het 8-kilometerlange parcours over de boulevard van Middelkerke af in een tijd van 8:06, goed voor de zesde plaats.

 

Martijn Keizer is de Driedaagse van West-Vlaanderen sterk begonnen. De Nederlandse tijdritspecialist legde het 8-kilometerlange parcours over de boulevard van Middelkerke af in een tijd van 8:06, goed voor de zesde plaats. Anton Vorobyev van Katusha pakte met een voorsprong van 11 seconden de eerste leiderstrui.
 
“Ik ben tevreden. Ik heb alles gegeven en ben blij dat het heeft geresulteerd in een mooie top tien-klassering. Of ik dat van tevoren had verwacht? Ik kan wel aardig tijdrijden en deze afstand ligt mij goed, maar het is altijd lastig om de concurrentie in te schatten”, aldus Keizer na afloop.
 
“Tijdens de eerste drie kilometer, tot het keerpunt, kwam de wind van voren”, ging de Nederlander verder. “Ik wist dat ik fel moest starten en in dat gedeelte mijn winst moet pakken. Met de wind in de rug kan iedereen 65 kilometer per uur rijden.”
 
Twee doelen
Keizer heeft de komende twee dagen twee doelen. “Voor mij persoonlijk is het belangrijk om niet onnodig tijd te verliezen. Dan kan ik mijn positie in het klassement vasthouden. Daarnaast wil ik Tom Van Asbroeck helpen. Hij heeft laten zien in een goede vorm te steken en hij kan hier mooie dingen laten zien in de sprint.”
 
Oude Kwaremont
Het peloton trekt zaterdag in de eerste etappe onder meer over de roemruchte Oude Kwaremont. Tussen Brugge en Harelbeke wordt in totaal 174 kilometer afgelegd.
 
Ploegleider Frans Maassen: “Tom is morgen onze belangrijkste man. In de vorm van de Kwaremont bevindt zich halverwege de koers een mooie scherprechter. Het is een van de cruciale punten waar we als team goed doorheen moeten rollen. Als we met een paar mannen, inclusief Tom, in de eerste groep belanden, maken we een goede kans in de sprint.”

Gerelateerde updates