Lindeman niet beloond voor inspanning in La Drome

De renners van Team LottoNL-Jumbo hebben zondag een zware wedstrijd in de Ardèche achter de rug. Op het pittige parcours van La Drome Classic zat Bert-Jan Lindeman in de vroege vlucht en reed iedereen naar zijn mogelijkheden.

“Ik wilde graag meezitten”, zei Bert-Jan Lindeman na de wedstrijd. “Ik heb gisteren in de Classic Sud Ardèche al geprobeerd om te ontsnappen, maar dat lukte steeds net niet. Dan is het extra leuk als het vandaag wel lukt. Helaas waren we maar met z’n vieren. Ik hoopte dat we met een man of tien in de kopgroep zouden zitten, zodat we nog een kansje hadden om het te halen. Nu wist ik dat we niet weg zouden blijven.”

Tussensprint
Lindeman was op de vele lastige heuveltjes in de wedstrijd de sterkste man van de kopgroep en dat leverde hem nog een leuk prijsje op. “Ik won de tussensprint op één van de cols”, vertelde hij. “Op de klimmetjes reed ik steeds op kop van de groep om het tempo zo hoog mogelijk te houden. Op die manier won ik de tussensprint. Dat is natuurlijk mooi meegenomen.”

Erik Dekker
Ploegleider Erik Dekker was achteraf tevreden over de prestaties van zijn team. “Het was een bijzonder parcours”, zei hij. “Het was erg lastig en achteraf denk ik dat we niemand in onze ploeg hadden die op dit parcours voor een topklassering mee kon doen. Uiteindelijk heeft iedereen gedaan wat hij kon. Daar ben ik zeer tevreden over. Vooral van Barry Markus is het knap dat hij het zo goed heeft gedaan op een parcours dat zo ver van zijn specialiteit af ligt.”

Gerelateerde updates