LottoNL-Jumbo hele dag actief in Parijs-Nice

De renners van Team LottoNL-Jumbo hebben zich laten zien in de koninginnerit van Parijs-Nice. In het begin van de etappe naar Nice ontstond een grote kopgroep met ook Steven Kruijswijk en George Bennett. Wilco Kelderman werd uiteindelijk 16e, ruim twee minuten achter ritwinnaar Tony Gallopin (Lotto-Soudal).

Vrijdag hadden Kruijswijk en Bennett al geprobeerd om met een grote groep te ontsnappen. Waar die poging toen in het water viel, was het vandaag wel raak. Een grote kopgroep ontstond tijdens de beklimming van de Col de Vence. Het tweetal van Team LottoNL-Jumbo spoedde zich vervolgens om daarbij aan te sluiten. “We wisten dat we snel bij die groep van 14 moesten zijn”, gaf ploegleider Jan Boven na de rit aan. “Steven en George moesten alleen wel heel lang vechten om erbij te komen. Daar hebben ze al een jasje uit gedaan. Toen het begon te regenen, werd het af een toe een beetje gevaarlijk in de afdalingen. George kreeg het vanaf dat moment heel zwaar. Steven kon er langer bij blijven.”

Lekke band
Toen de meeste vroege vluchters waren teruggepakt en de finale begon, zat Wilco Kelderman goed in een groepje met achtervolgers, kort achter de koplopers. Een lekke band zorgde er echter voor dat hij daaruit moest lossen. “Dat was echt heel erg balen”, zei Kelderman na afloop. “Het ging vandaag eigenlijk heel erg goed, maar doordat ik op zo’n ongunstig moment lek rijd, kon ik alsnog niet echt meespelen. Nadat ik me donderdag zo slecht voelde, ging het nu eigenlijk heel goed. Ik ben blij dat ik me enigszins kan herpakken. Nu moet ik er morgen gewoon weer volle bak voor gaan in de slottijdrit.”

Speciale fiets
In die tijdrit rijdt Kelderman op een speciaal door Bianchi ontwikkelde fiets. “Die is extra licht en speciaal gecreëerd voor deze klimtijdrit”, vertelde Boven. “Het is gaaf dat Bianchi zo heeft meegedacht met deze rit, dat moeten wij nu gaan uitbetalen. We gaan gewoon vol voor een goede uitslag. Natuurlijk is de intentie anders en hadden we gehoopt dat we een hele goede positie in het klassement moesten verdedigen, maar we kunnen nog steeds een goede daguitslag neerzetten.”

Gerelateerde updates