Markus tweede in Dwars door Drenthe

Barry Markus is tweede geworden in Dwars door Drenthe. De Nederlandse sprinter kreeg de kans om voor de zege te sprinten, maar raakte te laat uit de verdrukking. Met een sterke laatste 100 meter dwong hij nog wel een tweede plaats af. 

“Het was een wedstrijd vol met koerswisselingen”, zei ploegleider Frans Maassen na afloop. “Meteen aan het begin van de koers ontstond er een kopgroep van 10 man. Daar zat Timo Roosen bij namens ons. Het was goed dat hij erbij zat. Daarna staken nog vier renners over. Daar had eigenlijk ook één van ons bij moeten zitten. Daar maakten we een foutje. Uiteindelijk werd het gat naar die kopgroep dichtgereden. Toen ontstond er weer een grote kopgroep. Bij die twintig man hadden wij alleen Nick van der Lijke. Dat was te weinig. Mike Teunissen probeerde toen nog over te steken, maar hij kreeg in zijn achtervolging een lekke band. Uiteindelijk waren er toch nog ploegen die het gat dicht probeerden te krijgen. Wij hebben toen besloten om Barry Markus uit te spelen en mee te rijden. De kans op winst was met allen Nick van der Lijke in de kopgroep gewoon niet groot genoeg.” 

Massasprint
En dus werd het een massasprint in Drenthe. Markus leek daarin zijn kansen even in rook op te zien gaan. Hij raakte in gesloten. “Ik zat een beetje aan de buitenkant”, verklaarde hij. “Ik kon daardoor pas in de laatste 100 meter rechtuit sprinten. Gelukkig was dat genoeg om nog naar de tweede plaats te sprinten. Meteen na afloop baalde ik vooral dat ik niet gewonnen had, maar nu overheerst toch tevredenheid.” 

Vertrouwen
Markus kon een goede uitslag wel gebruiken. Na een lange periode met minder succes in de sprints, zat zijn vorm er alweer aan te komen nadat hij goed door de zware wedstrijden in de Ardèche heen kwam. “Je moet af en toe zware wedstrijden rijden om beter te worden”, legde hij uit. “Dat vertaalt zich dan op deze momenten. Deze tweede plaats geeft in ieder geval vertrouwen.”

Gerelateerde updates