Team LottoNL-Jumbo kijkt verder dan Tirreno

Team LottoNL-Jumbo kijkt verder dan Tirreno

Laurens ten Dam heeft in de eerste zware bergetappe van de Tirreno-Adriatico een volgende stap in zijn ontwikkeling kunnen zetten. In de rit naar Castelraimondo speelde Team LottoNL-Jumbo verder geen grote rol. De Nederlander Wout Poels won de rit.

“Het liep vandaag zoals verwacht”, was ploegleider Nico Verhoeven achteraf realistisch. “Niet iedereen is fit en we hebben geen kopman. Het is een beetje een terugkerend verhaal, maar we komen daardoor nou eenmaal uit op het feit dat we geen uitslagen rijden. We moeten dan ook verder kijken dan deze koers. Laurens ten Dam heeft lang geprobeerd om erbij te blijven. Hij is niet op het niveau om met de besten mee te kunnen, maar we merken wel dat het beter gaat.” 

Klassiekers
De renners van LottoNL-Jumbo weten dat het niveau in de Tirreno-Adriatico hoog ligt en dat ze zelf niet in de situatie zijn om naar goede uitslagen te kijken. “We proberen mee te zitten”, legde Nico Verhoeven uit. “Dat lukte donderdag en vrijdag, maar dat kan niet elke dag. Een renner die zich de ene dag niet fit voelt, moet de volgende dag ook niet in de kopgroep zitten. Dan jaag je jezelf alleen maar over de kling. Het belangrijkste is dat we fit blijven en dan kunnen we deze wedstrijd gebruiken om een volgende stap te zetten. We zijn ons hier ook aan het voorbereiden op de klassiekers en daar moeten we wel presteren.”

Vooruitgang
Wat dat aangaat wordt zondag een interessante dag. Met het voorspelde slechte weer en de finish bergop, zal het zwaar worden. “We moeten ons best doen”, bleef Verhoeven nuchter. “Het is niet onze prioriteit om iemand in de vroege vlucht te hebben, maar als dat lukt, is het mooi meegenomen. We gaan in ieder geval niet forceren. We rijden niet voor een klassement en hebben niets te verliezen. Zolang iedereen maar stappen kan blijven zetten.”

Gerelateerde updates