Team LottoNL-Jumbo leert van Parijs-Nice

Wilco Kelderman is zondag 15e geworden in Parijs-Nice. De jonge klassementsrenner van Team LottoNL-Jumbo maakte een teleurstellende week mee. De tegenvallende slottijdrit op de Col d’Èze paste helemaal in dat plaatje. Daar tegenover staat dat een aantal renners zich tijdens de rittenkoers goed heeft ontwikkeld. 

“Parijs-Nice heeft een beetje een raar einde gekregen”, zei ploegleider Jan Boven na de wedstrijd. Hij was teleurgesteld over de behaalde resultaten tijdens de afgelopen week. “We hadden hier lang naar uitgekeken. Uiteindelijk kregen we vandaag de bevestiging van wat we donderdag al zagen. Wilco Kelderman kwam gewoon tekort. Steven Kruijswijk heeft vandaag een prima klimtijdrit gereden, maar Wilco kon dat tempo niet volhouden. Dat is geen goed teken. We moeten nu de tijd nemen om te kijken waar dat aan ligt. Het heeft geen zin om te snel conclusies te trekken. Het is voor Wilco zelf uiteindelijk ook het meest vervelend. Hij heeft er alles aan gedaan om op tijd fit te zijn. Hij is drie weken op hoogtestage geweest en heeft zich perfect voorbereid. Dat het er dan niet uit komt, is heel erg vervelend.” 

Positieve kant
Daarentegen is Steven Kruijswijk in de wedstrijd gegroeid. Hij reed zaterdag lang in de kopgroep en kon die prestatie tijdens de afsluitende klimtijdrit een goed vervolg geven. “Ik voel m’n benen nu wel”, zei Kruijswijk na afloop. “Twee zware dagen in slecht weer, valt niet mee. Maar ik ben tevreden over de manier waarop ik Parijs-Nice heb af kunnen sluiten. Ik werd gedurende de week beter. Dat is het positieve aan deze wedstrijd geweest.” 

Veerkracht
“Het was hoe dan ook goed om te zien dat de ploeg veerkracht heeft getoond”, gaf Jan Boven aan. “We zijn blijven vechten. Ook individueel gezien, zijn er positieve punten geweest. Steven, Jos van Emden, Bram Tankink en Moreno Hofland hebben goede stappen gezet. Je neemt uiteindelijk altijd dingen mee uit zo’n wedstrijd. We worden hier beter van.”

Gerelateerde updates