Van Asbroeck begint aan nieuw hoofdstuk in België

Van Asbroeck begint aan nieuw hoofdstuk in België

Tom Van Asbroeck heeft in de Ronde van België zijn derde top-10 klassering behaald. De Belgische sprinter werd in de derde rit in lijn goed afgezet, maar miste de power om een podiumplaats af te dwingen. Arnaud Démare (FDJ) won de rit, Van Asbroeck werd zesde.

“Ik voelde al dat ik de power nog miste om te winnen”, zei Tom Van Asbroek na afloop van de derde etappe. “Dat is nog een beetje de nasleep van het voorjaar. Na al die valpartijen en blessures, ben ik nog niet op het niveau waarop ik zou moeten zijn. Ik voel wel een goede vooruitgang. Er is ook een stijgende lijn te zien in mijn uitslagen. De conditie van mijn benen is goed, maar de juiste kracht ontbreekt nog.” 

En dus moet Van Asbroeck zich vastklampen aan de manier waarop hij zijn sprint zaterdag voorbereidde. “Je ziet dat ik op het goede moment op de goede plaats zit”, vervolgde hij. “Ik heb alleen nog een paar procent meer nodig om ook daadwerkelijk mee te doen om de zege. Dat is erg frustrerend als je kijkt naar hoeveel er is misgegaan dit seizoen. Ik heb weinig koersen gereden, vooral door de spierscheuring in mijn rug. Daar heb ik veel aan kracht ingeleverd. Dat voel ik nu.”

“Tom hoeft niet somber te zijn”, vond ploegleider Nico Verhoeven. “Hij doet het goed. Waar hij mee zit, is dat een hoop jongens alles voor hem doen. Dat wil hij graag terugbetalen met resultaten. Dat komt vanzelf weer. Vandaag moest hij helaas passen. Als hij in het wiel van Démare kan blijven, wordt hij derde. Maar hij hoeft zichzelf niets te verwijten.”

Afvalrace
Zondag wordt in de laatste etappe van de Ronde van België het klassement gemaakt. “Dan gaat het een andere wedstrijd zijn”, dacht Verhoeven. “Het wordt een etappe voor jongens met klimmersbenen en de mannen die goed zijn in de klassiekers. Dennis van Winden, Timo Roosen en Maarten Wynants moeten dat kunnen. Het wordt een afvalrace.”

Gerelateerde updates