Vanmarcke vierde in Strade Bianche

Vanmarcke vierde in Strade Bianche

Sep Vanmarcke kleurde zaterdag andermaal de koers. Dit keer deed hij dat niet in de Vlaamse modder, maar in het Italiaanse stof.

Sep Vanmarcke kleurde zaterdag andermaal de koers. Dit keer deed hij dat niet in de Vlaamse modder, maar in het Italiaanse stof. De Vlaamse Leeuw van Team LottoNL-Jumbo legde in de heroïsche eendagskoers Strade Bianche op knappe wijze beslag op de vierde plaats. Zdenek Stybar van Etixx-QuickStep kwam op het piazza van Siena als eerste over de streep. 

Vanmarcke, vorige week al de grote gangmaker tijdens het Belgisch Openingsweekeinde, koos zaterdag meerdere malen de aanval. Met zijn inspanningen wist hij diverse gevaarlijke mannen te elimineren.  

Het bracht hem in een kopgroep van vier, waar naast Stybar ook Greg Van Avermaet (BMC) en Alejandro Valverde (Movistar) deel van uitmaakten. Op tien kilometer van de meet was de tank leeg bij Vanmarcke en moest hij lossen. Hij hield de leiders nog lang in het vizier en zette op karakter koers naar de vierde plaats.

“Ik ben veel verder gekomen dan ik vooraf had gedacht”, aldus Vanmarcke na afloop. “Het ging boven verwachting goed. Het is jammer dat ik geen podium rijdt, maar ik ben blij te constateren dat mijn niveau bergop sterk verbeterd is ten opzichte van vorig jaar. Ik heb het gevoel dat ik klaar ben voor het voorjaar.”

Erik Dekker
Ploegleider Erik Dekker genoot vanuit de ploegleiderswagen van de koers. “Ik heb een schitterende wedstrijd gezien. Sep had dit zelf niet verwacht, maar ik wist dat hij dit kon”, sprak Dekker. 

“Hij heeft echt een knappe koers gereden. Zeker als je weet dat hij halverwege de wedstrijd, op een heel vervelend moment, een mechanisch defect opliep. Net als vorige week knokte hij zich binnen no-time terug naar voren, maar in de finale zag je dat hij net dat beetje extra miste. Daar baal je na afloop dan toch wel een beetje van.” 

Gerelateerde updates