Blog: pasta op het menu

Blog: pasta op het menu

Als onze renners over de Italiaanse wegen koersen gaat ons hart voor de Italiaanse keuken weer wat harder kloppen. Dat kan maar één ding betekenen voor onze renners: Grand'Italia pasta op het menu. Si, delizioso! Onze Performance Chef Karin Lambrechtse vertelt hier meer over in deze blog.

Pasta is een belangrijke bron van koolhydraten. Voor onze renners, maar ook voor jou. Elk lichaam heeft dagelijks een bepaalde hoeveelheid energie nodig en dat wordt onder andere voor een groot deel uit koolhydraten gehaald. Zeker wanneer je wat fanatieker beweegt of sport zijn koolhydraten een goede en efficiënte energiebron voor lichaam en geest. De reden dat pasta zo aan topsport en met name wielrennen wordt gekoppeld is iets dat stamt uit de vroegere wielerjaren. Men dacht: hoe meer pasta, hoe meer energie, hoe beter! Er werd voor, maar ook na een koers heeeeel wat pasta verorberd. De beruchte pastaparty's!

"Pasta is een belangrijke bron van koolhydraten"

Karin Lambrechtse

Te veel van het goede is alleen niet altijd en voor iedereen handig. Het doel van pasta voor onze renners is met name dat het het sportlichaam voorziet van een flinke dosis koolhydraten. Die koolhydraten slaat de sporter op in de vorm van glycogeen in de spieren. Hoe beter getraind de renner is, hoe meer glycogeen hij of zij kan opslaan en hoe langer je dus van je voorraad energie gebruik kan maken. Belangrijk dus om die glycogeenvoorraad optimaal te vullen. Dit kan cruciaal zijn voor het leveren van een topprestatie. Carbloading dus!

Er wordt door onze chefs, die ook sportdiëtist zijn, bewust gekozen voor de momenten waarop er pasta wordt geserveerd. Naast koolhydraten bevat Grand'Italia pasta ook eiwitten, vetten en vezels. Vezels zijn belangrijk voor een goede gezondheid, stoelgang en darmflora. Eiwitten dragen bij aan het herstel en behoud van de spieren van onze renners.

 / 

Bij het serveren van pasta aan de renners letten we op drie belangrijke dingen: de bereidingswijze, de receptuur én de timing van het eten van de pasta. Alle maaltijden worden vers op locatie door onze chefs bereid. Een pasta koken we graag al-dente en brengen we op smaak met een saus of een goede extra vierge olie. Een klassieke saus en een combinatie die nooit verveeld is pasta pesto! Bij de pasta pesto serveren we bijvoorbeeld gegrilde seizoensgroenten, gestoofde tomaten en aubergine of juist een frisse knisperende salade als het warm weer is.

Pasta is wat dat betreft comfortfood, zo lekker! Het neemt smaak in zich op, heeft een goede bite en je kan er eindeloos mee variëren qua soort, vorm, structuur, saus en vulling. Pasta is dan ook niet weg te denken en favoriet op het menu van onze renners, als avondeten maar ook als recovery meal na het koersen in de bus. Ook zin in een Grand'Italia pastaparty? Maak dan eens onderstaand pasta pesto-recept en waan je in Italiaanse (sport)sferen.

Pasta is een belangrijke bron van koolhydraten. Niet alleen voor onze atleten, maar ook voor jou. Laat hieronder je gegevens achter en maak kans op een Italiaanse kok van Grand’Italia bij jou thuis!

Gerelateerde updates