De eerste Giro-week in foto's

De eerste Giro-week in foto's

De eerste week van de Giro d’Italia is achter de rug. Na de individuele tijdrit van zondag genieten de renners van een rustdag. Het ideale moment om terug te blikken op de voorbije etappes. Bekijk hier de mooiste foto’s van dag één tot en met negen.

Etappe 1 - etappe 4

De 106e editie van de Ronde van Italië startte met een negentien kilometer lange tijdrit tussen Fossacesia Marina en Ortona, waar regerend Olympische kampioen Primoz Roglic als zesde eindigde. De daaropvolgende etappes leverden weinig problemen op voor de renners van de geel-zwarte formatie.

 / 

Etappe 5 - etappe 9

In de finale van een door regen geteisterde vijfde etappe naar Salemo kwam Roglic ten val, maar met behulp van zijn ploeggenoten wist de kopman snel opnieuw de aansluiting met het peloton te maken. Twee dagen later, in etappe zeven, bleef het verwachte eerste duel onder de klassementsrenners uit.

Op dag acht trotseerde het peloton enkele steile muurtjes. Aan het einde van de rit bestookte Roglic leider Remco Evenepoel, waarmee hij het verschil tussen hen beiden met veertien seconden verkleinde. In de tweede individuele tijdrit van deze Giro eindigde de Sloveen na een sterk eindschot opnieuw als zesde. Na een gedwongen opgave van Evenepoel - die na etappe negen positief testte op covid - staat hij op de eerste rustdag tweede in het algemeen klassement, op twee seconden van de nieuwe leider, Geraint Thomas

 / 

Gerelateerde updates