Sprinten, klimmen en winnen in Criterium du Dauphiné en ZLM Tour

Sprinten, klimmen en winnen in Criterium du Dauphiné en ZLM Tour

Zes zeges, twee keer de gele en groene trui, twee keer het ploegenklassement en nog vele podiumplaatsen: onze teams in de Dauphiné en ZLM Tour waren heel succesvol. Bekijk hier de mooiste foto's.

Criterium du Dauphiné

Team Jumbo-Visma heeft er een prachtige week opzitten in de Dauphiné. Er was eindwinst voor Primoz Roglic, twee overwinningen en de groene trui voor Wout van Aert en een overwinning voor Jonas Vingegaard. Dat heel het team sterk was getuigt ook de winst in het ploegenklassement. De Sloveen was na afloop heel tevreden. "Iedereen heeft geweldig gereden. We kunnen hier met zijn allen van gaan genieten."

 / 

ZLM Tour

Olav Kooij beleefde een droomweek in eigen land met winst van het eind-, punten- en jongerenklassement. Op vijf ritten behaalde hij drie overwinningen en twee tweede plaatsen. Er stonden vijf renners van het development team aan de start aangevuld met nog enkele ervaren renners. Ploegleider Robert Wagner was onder de indruk. "Deze week onderstreept dat we goed bezig zijn met het oog op de toekomst. We hadden jonge, hongerige renners in de ploeg." Het team won ook het ploegenklassement.

 / 

Gerelateerde updates