Team Jumbo-Visma Women en Development Team genieten ideaal onderkomen Watersley Sports & Talent Park

Team Jumbo-Visma Women en Development Team genieten ideaal onderkomen Watersley Sports & Talent Park

Het Jumbo-Visma Development Team is sinds vorig jaar gevestigd op Watersley Sports & Talent Park in Sittard, een internationale wooncampus die al jarenlang onderkomen biedt aan vele topsporttalenten uit binnen- en buitenland. Sinds dit jaar maakt ook Team Jumbo-Visma Women gebruik van een huis op het park en genieten beiden teams van een volledig vernieuwde accommodatie.

“In de woning van het Development Team zitten we meestal met vier of vijf mannen,” vertelt Michel Hessmann, renner van Jumbo-Visma Development Team. “De andere jongens komen tussen de koersen door weleens langs, maar die blijven dan meestal maar een dag of twee. Het is niet alleen gezellig hier. Het maakt het ook makkelijker om goed te eten en samen te trainen. Motivatie vinden is hier eigenlijk nooit een probleem. Ik zie mijn trainers nu ook vaker. Het is daarnaast ontzettend fijn om na jaren in dezelfde omgeving te hebben getraind in een andere omgeving te kunnen trainen.”

"Het is niet alleen gezellig hier. Het maakt het ook makkelijker om goed te eten en samen te trainen."

Michel Hessmann

Om de renners tijdens hun verblijf van alle gemakken te voorzien, hebben ook een aantal partners hun steentje bijgedragen. HEMA heeft de keukeninventaris geleverd en de woningen aangekleed met sfeervolle interieurartikelen om het huis een huiselijke sfeer te geven. “In het huis heeft iedereen een beetje zijn eigen plek. Maar ’s avonds gaan we meestal wel even samen zitten of eten we samen. Omdat we allemaal de Jumbo Foodcoach app gebruiken en ons eten nauwkeurig afwegen, koken we wel vaak voor onszelf. Heel soms doen weleens een gezamenlijke BBQ-avond. In de keuken hebben we nu in ieder geval alles wat we nodig hebben.”

Daarnaast heeft M line voor alle renners hun favoriete matras geleverd en de dekbedovertrekken zijn in de stijl van Team Jumbo-Visma, zodat ook op deze locatie een goede nachtrust gewaarborgd is. “Toen we terugkwamen van het trainingskamp in februari was alles in de woning vernieuwd. Dat was heel erg leuk. De bedden waren voorzien van onze eigen M line matrassen en het hele huis was ineens compleet ingericht.”

 / 

De woningen op het park fungeren niet alleen als verblijf voor een aantal van de renners, tevens fungeren ze als uitvalsbasis voor trainingsdagen met de teams. Bij een langer verblijf met grote groepen op één plek blijft hygiëne belangrijk. MTS Euro Products heeft er daarom voor gezorgd dat er overal in huis voldoende hygiëneproducten te vinden zijn.

“Ook voor de koers verzamelen we hier ook vaak,” vervolgt de Duitse renner. “Bijvoorbeeld als we richting Frankrijk moeten. Je kunt vanaf hier makkelijk richting de Ardennen, ook op de fiets. Of als je echt een lange rit wilt naar de Eifel. Maar in Zuid-Limburg heb je ook genoeg mooie routes om te kunnen trainen. Het is hier voor mij heel anders dan thuis, daar heb ik veel brede wegen en weinig klimmen. Hier zijn veel meer steile maar ook langere klimmen. Je kunt hier eigenlijk alle kanten op.”

 / 

Gerelateerde updates