Twee dagen leven als een prof tijdens de BetCity Elfstedenrace

Twee dagen leven als een prof tijdens de BetCity Elfstedenrace

Op woensdag 4 oktober werd in Friesland de BetCity Elfstedenrace verreden. Team Jumbo-Visma en BetCity Elfstedenrace grepen de tweede editie van deze Nederlandse koers aan om amateur-renners twee dagen lang te laten leven als wielerprof. 72 wielerliefhebbers, verdeeld over 18 teams, reden voorafgaand aan de start van de officiële wedstrijd een ploegentijdrit en kregen een uniek inkijkje in de professionele wielerwereld.

In augustus nodigden Team Jumbo-Visma en BetCity Elfstedenrace amateur-renners uit om zich, samen met drie teamgenoten, aan te melden voor de actie ‘Leef twee dagen als een prof’. Ze maakten kans op een geheel verzorgd arrangement inclusief overnachting én deelname aan een ploegentijdrit. Uit alle aanmeldingen werden achttien teams geselecteerd.

Zij meldden zich op dinsdag 3 oktober bij Vakantiepark Bergumermeer in Friesland. Nadat alle renners zich hadden geïnstalleerd in hun tijdelijke onderkomen, gaven twee mecaniciens van Team Jumbo-Visma uitleg over de ploegfietsen en hun werkzaamheden bij Team Jumbo-Visma. Daarna was het woord aan performance chef Karin Lambrechtse die alles vertelde over het voedingspatroon en menu van onder anderen Jonas Vingegaard, Primoz Roglic, Wout van Aert en Sepp Kuss. De amateur-renners genoten natuurlijk ook zelf van een uitgebalanceerde maaltijd om tijdens hun ploegentijdrit optimaal te kunnen presteren. De avond werd afgesloten met een gesprek met Grischa Niermann, ploegleider bij Team Jumbo-Visma, en een wielerquiz.

 / 

"Supermooi dat we dit mee mochten maken"

Team 'Brommers van Breda'

Op woensdag 4 oktober legden de teams beurtelings een ronde van zes kilometer af over het officiële BetCity Elfstedenrace-parcours. Team WJM bleek over de allersnelste benen te beschikken. Het viertal voltooide de tijdrit in 7:57:96 minuten. Deze prestatie werd beloond met vier VIP-tickets voor de tijdrit in de Tour de France van 2024. "Het was heel gaaf om van binnenuit inzicht te krijgen in de professionele organisatie van Team Jumbo-Visma", spraken de vier winnaars na afloop. "Met al deze informatie en sprekende voorbeelden op zak konden we tijdens de tijdrit de benen laten spreken en #samenwinnen in de praktijk brengen."

Nadat de amateurs vanaf de eerste rang hadden genoten van de BetCity Elfstedenrace, konden ze hun wielershirt laten signeren en keerden ze, een unieke ervaring rijker, weer huiswaarts.

 / 

Gerelateerde updates