Dumoulin last een break in

Dumoulin last een break in

Tom Dumoulin heeft het trainingskamp van Team Jumbo-Visma verlaten om thuis na te kunnen denken over zijn wielertoekomst. Voorlopig speldt de Limburger geen rugnummer op.

“Ik heb gisteren het besluit genomen. En de ploeg steunt me daarin en het voelt echt goed. Het is echt alsof er een rugzak van honderd kilo van mijn schouders is gegaan. Ik werd meteen helemaal vrolijk wakker. Het voelt gewoon zo goed dat ik eindelijk het besluit heb genomen van: ik ga echt even de tijd nemen voor mezelf. Dat zegt genoeg”, aldus Dumoulin.

De succesvolle wielrenner licht zijn besluit toe: “Ik voel al een behoorlijke tijd dat ik heel moeilijk weet hoe ik mijn weg moet vinden als Tom Dumoulin de wielrenner. Met de druk die erbij komt kijken, met de verwachtingen van verschillende partijen. Ik wil het gewoon heel graag heel goed doen voor heel veel mensen. Ik wil graag dat de ploeg blij is met mij, ik wil graag dat de sponsoren blij zijn, ik wil graag dat mijn vrouw en mijn familie blij zijn. Ik wil het voor iedereen goed doen, maar daardoor ben ik het afgelopen jaar eigenlijk mezelf vergeten. Wat wil ík nou? Wil ik nog wielrenner zijn? Zo ja, hoe?”, zegt hij in een reactie.

“Het is natuurlijk gewoon heftig nieuws”, reageert sportief directeur Merijn Zeeman. “We gaan voorlopig een heel goede renner missen. Uiteindelijk is het zo dat de mensen altijd boven de atleten gaan. We hebben er al heel lang en heel vaak over gesproken. Daar hebben we Tom ook alle hulp bij geboden, al in het vorige seizoen. Uiteindelijk bleef dezelfde vraag bij hem opkomen. Nu heeft hij in nauw overleg met ons besloten om voorlopig een break te nemen om even tot zichzelf te komen. Daar steunen wij hem in en we hebben er ook begrip voor getoond.”

Nu Dumoulin de fiets even parkeert, moet de sportieve leiding opnieuw naar de tekentafel. Zeeman: “Dit heeft natuurlijk impact. Tom is een fantastische renner. Maar goed, uiteindelijk is het Team Jumbo-Visma. We hebben een rennersgroep van 27 renners waar Tom helaas voorlopig geen deel van uitmaakt. Er zijn ook weer mannen die hun kansen zien. Er komen plekjes vrij in mooie wedstrijden. Daar gaan we nu rustig over nadenken. We hebben nog steeds een supersterk team.”

Of en wanneer de Limburger terugkeert, kan Zeeman op dit moment niet zeggen. “Ik denk dat er in dit soort trajecten geen einddatum moet zijn. Die einddatum komt al vanaf dag één dichterbij. Dit is echt een proces, een natuurlijk proces. Op zoek gaan naar jezelf. En daar moet geen einddatum op staan. Wij als ploeg, onze sponsoren, de staf, de ploeggenoten, iedereen steunt hem. Ik denk dat Tom heel erg de steun voelt. We gaan gewoon kijken hoe het leven loopt.”

Gerelateerde updates