Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met drie talenten

Jumbo-Visma Development Team versterkt zich met drie talenten

De Nederlanders Loe van Belle en Darren van Bekkum en de Noor Johannes Staune-Mittet versterken vanaf 1 januari 2021 Jumbo-Visma Development Team. De drie junioren maken volgend jaar in het geel-zwarte tenue hun debuut in het beloftenpeloton en tekenen voor twee seizoenen.

Huidig Nederlands juniorenkampioen tijdrijden Van Belle, die vorige maand Europese baantitels won op de scratch en het omnium, heeft afgelopen jaar al diverse keren met Jumbo-Visma Development Team getraind. “Ik ken de meeste jongens al van de juniorencategorie. Het afgelopen jaar heb ik het team al leren kennen tijdens trainigen. Om dan vanaf 1 januari eindelijk zelf dat shirt te mogen dragen, is gaaf. Ik hoop mezelf binnen de opleidingsploeg verder te ontwikkelen en mooie uitslagen te rijden. Uiteindelijk heeft iedereen de ambitie in de World Tour te eindigen. De transfers van Gijs Leemreize en Olav Kooij hebben uitgewezen dat die stap zeker mogelijk is. Daar ga ik ook voor.”

"Ik moet eerst nog wat ervaring opdoen. Daarvoor zit ik wel op de juiste plek."

Darren van Bekkum

Van Bekkum is relatief nieuw in de wielerwereld en rijdt pas sinds 2018 in competitieverband. “Mijn tweede jaar bij de junioren is door het afgelopen jaar natuurlijk anders verlopen dan gehoopt. Wedstrijden waren er nauwelijks en ik heb me moeten vermaken met online wedstrijden. Op het trainingskamp dat de KNWU organiseerde in samenwerking met Team Jumbo-Visma heb ik laten zien aardig te kunnen trappen. Vanuit daar is het contact met Jumbo-Visma Development Team ontstaan. Verwachtingen voor de aankomende jaren wil ik nog niet echt uitspreken. Ik moet eerst nog wat ervaring opdoen. Daarvoor zit ik wel op de juiste plek. De begeleiding is hier top en ik kijk uit naar de samenwerking met deze ploeg om zo stappen te zetten in mijn carrière.”

 / 

Staune-Mittet, Noors kampioen langlaufen bij de junioren, kijkt uit naar zijn tijd bij zijn nieuwe ploeg. “Het is een heel mooie stap voor mij. Ik denk dat het de beste plek voor mij is om mezelf te ontwikkelen. Vanaf het eerste contact met de ploeg voelde het juist aan en toen ik uiteindelijk hoorde dat ik mocht komen, was ik erg blij. Ik kijk er naar uit om onderdeel te zijn van de cultuur binnen de ploeg. Ik ken Tobias Foss een beetje en met hem heb ik over het team gesproken. Hij is erg te spreken over de ploeg en raadde me deze transfer aan.”

Head of Development Robbert de Groot kijkt, ondanks de beperkte wedstrijdkalender, met een positief gevoel terug op het afgelopen seizoen. “Waar we hebben kunnen rijden, hebben we ons laten zien. Dat twee jongens volgend seizoen prof worden, is een opsteker voor het hele team. Dat is een mooie ontwikkeling en we hopen die trend de komende jaren door te kunnen zetten. Met Van Belle, Van Bekkum en Staune-Mittet voegen we veel talent toe aan de huidige kern.”

 / 

Gerelateerde updates