Kramer en Graat tot eind 2024 bij Jumbo-Visma Development Team

Kramer en Graat tot eind 2024 bij Jumbo-Visma Development Team

Jesse Kramer en Tijmen Graat hebben hun contract met Jumbo-Visma Development Team met een jaar verlengd. De twee beloften tekenen een contract tot en met 2024 bij de opleidingsploeg.

Kramer staat aan de vooravond van zijn tweede jaar bij Jumbo-Visma Development Team. In zijn debuutseizoen reed de negentienjarige Brabander een aantal ereplaatsen bijeen. Ook ging Kramer tweemaal met de World Tour-ploeg op pad. “Toen ik het aanbod kreeg om bij te tekenen, hoefde ik niet lang na te denken. Het afgelopen jaar heb ik flinke stappen gezet. Op fysiek vlak, maar ook heb ik veel koerservaring opgedaan. Ik hoop dat ik dit jaar opnieuw progressie kan boeken. Een koers winnen zou mooi zijn, maar daar staar ik me niet blind op. Eind 2024 hoop ik de vruchten te plukken van mijn opleiding en klaar te zijn voor het profpeloton. Dat is mijn doel.”

Ook Graat maakt zich op voor zijn tweede jaar in het geel-zwart. De tweedejaars belofte is blij met zijn contractverlenging. “Ik heb een mooi eerste seizoen achter de rug. Door middel van de kennis en begeleiding van het team heb ik mezelf het afgelopen jaar ontzettend verbeterd. Het vertrouwen is wederzijds en dat voelt erg prettig. Ik doe hier veel ervaring op. Omdat ik nog niet zo heel lang koers, maak ik grote stappen. Deze ontwikkeling hoop ik de aankomende jaren door te zetten en daarvoor zit ik op de juiste plek.”

Head of Development Robbert de Groot is verheugd met de verlenging van de twee jonge renners. “Beide renners zijn na hun juniorentijd bij ons aangesloten. Het zijn twee verschillende type renners, maar allebei enorm getalenteerd. Tijmen onderscheidt zich in het klimwerk en Jesse heeft zich ontwikkeld in het klassieke werk. We denken dat ze de persoonlijkheden en fysieke eigenschappen hebben om verder te groeien binnen ons opleidingstraject. We vinden het belangrijk om op tijd een signaal af te geven naar deze jongens en daarom verlengen we nu al hun contract. Ze krijgen een programma op maat om geprikkeld te worden en op die manier stapjes in hun ontwikkeling te zetten.”

Gerelateerde updates