Laporte tot en met 2026 bij Team Jumbo-Visma

Laporte tot en met 2026 bij Team Jumbo-Visma

Christophe Laporte heeft zijn aflopende contract met drie jaar verlengd. De winnaar van Gent-Wevelgem blijft nu tot minstens het einde van 2026 bij Team Jumbo-Visma.

De 30-jarige Fransman sloot zich in 2022 aan bij Team Jumbo-Visma. Dat resulteerde direct in zeges in Parijs-Nice, de Tour de France, de Ronde van Denemarken en Binche-Chimay-Binche. Dit seizoen ging hij verder op dat elan en won hij de klassiekers Gent-Wevelgem en Dwars door Vlaanderen.

“Ik voel me hier heel goed”, vertelt Laporte. “Deze ploeg werkt enorm professioneel, maar voelt tegelijkertijd heel familiair. Vanaf de eerste dag dat ik hier kwam, was er een enorm vertrouwen vanuit de ploeg. Daar wil ik iedereen, zowel staf als renners, enorm voor bedanken. Iedere dag leer ik nog bij en samen met de ploeg wil ik nog verder groeien. Ik weet dat ik door hier te blijven mijn potentieel maximaal kan benutten.”

Team Jumbo-Visma is uiteraard even tevreden met het verlengde verblijf van Laporte. “Vorig jaar is Christophe bij de ploeg gekomen als versterking voor de kern in de klassiekers”, licht sportief directeur Merijn Zeeman toe. “Zijn komst is een schot in de roos gebleken en hij is in anderhalf jaar echt doorgegroeid naar de status van kopman. Daarnaast heeft hij een hele belangrijke ondersteunende rol voor Wout van Aert in de klassiekers en voor de klassementsrenners in de grote rondes. We zijn er bovendien van overtuigd dat hij nog groeimarge heeft.”

“Er was veel concurrentie van andere ploegen die hem wilden binnenhalen”, gaat Zeeman verder. “Maar Christophe heeft heel bewust gekozen om langer te blijven om wie wij zijn en hoe wij werken. Dat zie ik als een heel mooi compliment.”

Gerelateerde updates