Lennard Hofstede beëindigt professionele wielercarrière

Lennard Hofstede beëindigt professionele wielercarrière

Team Visma | Lease a Bike neemt afscheid van wielrenner Lennard Hofstede. De 29-jarige coureur heeft besloten zijn professionele wielercarrière per direct te beëindigen.

Hofstede is al lang lid van onze ploeg. Hij begon in 2013 bij het Rabobank Development Team en reed daar tot en met 2016. Na een korte uitstap bij Team Sunweb keerde hij in 2018 terug op het oude nest. Hofstede was een sterke en loyale helper en had onder andere een memorabel aandeel in de Vuelta-zege van Primoz Roglic in 2020, toen hij op de voorlaatste dag bergop een geweldige kopbeurt deed en daarmee de eindzege voor de Sloveen veilig stelde.

De laatste twee jaren verliepen moeizamer door fysieke ongemakken. In deze winterpauze kwam Hofstede daarom tot de conclusie om zijn carrière te beëindigen.

"Voor de duidelijkheid, dit is geen moeilijke of vervelende beslissing"

Lennard Hofstede

Hofstede: “Voor de duidelijkheid, dit is geen moeilijke of vervelende beslissing. Ik voelde het al een tijdje aankomen. Ik was de laatste tijd niet meer helemaal fit en ik verloor daarmee stilaan ook het plezier in het rijden van wedstrijden. En dat is toch de essentie van mijn professionele wielerbestaan. Daarom voelt dit besluit goed en ben ik vooral dankbaar voor de vele mooie ervaringen die ik hier heb opgedaan. Ik stop echt met een glimlach. En tegelijkertijd ga ik de hele Team Visma | Lease a Bike -familie ook missen. Het waren hele mooie en intense jaren samen.”

Sportief directeur Merijn Zeeman: “We gaan Lennard zeker missen. Hij was altijd van waarde. Het is ook moedig van hem om dat besluit te nemen. Hij mag trots zijn op zijn carrière, en dat zijn wij ook. We wensen Lennard alle goeds in zijn verdere leven."

Een terugblik in foto's

 / 

Gerelateerde updates