Lemmen in het offensief in koninginnenrit Tour de Romandie

Lemmen in het offensief in koninginnenrit Tour de Romandie

Team Visma | Lease a Bike heeft voor de aanval gekozen in de koninginnenrit van de Tour de Romandie. Bart Lemmen zat mee in de vlucht van de dag en hield stand tot op enkele tientallen kilometers van de streep. Richard Carapaz won de rit met aankomst boven.

Door de inspanningen van onder meer INEOS Grenadiers kregen de vluchters nooit heel veel speelruimte van het peloton. Lemmen hield het samen met de Fransman Clément Berthet lang vol, maar de kansen smolten uiteindelijk als sneeuw voor de zon.

Johannes Staune-Mittet handhaafde zich lange tijd in de groep der favorieten. De Noor klom op de laatste berg van de dag mee met de besten, maar moest passen toen het tempo flink de hoogte in werd gejaagd door de renners die streden voor het algemeen klassement.

"We hebben wederom alles gedaan wat binnen onze machten lag"

Grischa Niermann

“We hebben wederom alles gedaan wat binnen onze machten lag”, vertelt ploegleider Grischa Niermann. “Het heeft zich vandaag niet uitbetaald in de vorm van een resultaat. We hadden het plan om mee te zitten in de vlucht. Dat is ook gelukt. Andere ploegen wilden de koers overduidelijk hard maken, waardoor het al snel een lastig verhaal werd. Johannes reed vandaag een erg sterke wedstrijd. Hij heeft gevochten tot op de streep, maar ook hij kwam tekort ten opzichte van de concurrentie.”

De Zwitserse rittenkoers, voor veel ploegen de laatste voorbereiding op de Giro d’Italia, eindigt zondag met een rit van honderdvijftig kilometer in en rondom Vernier.

Gerelateerde updates