Pietro Mattio toont zich in Orlen Nations Grand Prix en verlengt contract

Pietro Mattio toont zich in Orlen Nations Grand Prix en verlengt contract

Belofterenner Pietro Mattio greep net naast ritwinst in de eerste etappe van de Orlen Nations Grand Prix en werd eindwinnaar in het bergklassement. De 19-jarige Italiaan verlengde onlangs zijn contract bij Team Visma | Lease a Bike Development met een jaar.

Mattio was in de Poolse Nations Cup race actief namens de Italiaanse nationale selectie. In de openingsetappe reed hij vanuit een ontsnapping naar de tweede plaats, voor ploegmaat Matthew Brennan, die meedeed met de Britse nationale selectie. Mattio won ook het bergklassement. Dat resultaat was een bevestiging van de stappen die de Italiaan gezet heeft sinds hij zich in 2023 aansloot bij Team Visma | Lease a Bike en die ertoe leidden dat hij onlangs zijn contract met een jaar verlengde.

“Pietro is echt een teamspeler en speelt een heel belangrijke rol in het teamproces van ons Development Team”, aldus head of development Robbert de Groot. “Daarnaast heeft hij zichzelf goed ontwikkeld. Hij heeft een grote motor, een sterk eindschot en alle capaciteiten die nodig zijn voor een goede lead-out. We zijn blij dat we hem langer aan ons kunnen binden.”

Mattio zelf is ook opgetogen over zijn verlengde verblijf: “Dit is voor mij de beste plaats om mezelf verder te ontwikkelen. Hopelijk kan ik mezelf komend seizoen nog meer tonen. Ik ben de ploegleiding enorm dankbaar voor de manier waarop ze me ondersteunen en helpen op alle vlakken. Ik kijk uit naar de komende anderhalf jaar bij de ploeg.”

Gerelateerde updates