Team Jumbo-Visma houdt Foss en Bouwman langer aan boord

Team Jumbo-Visma houdt Foss en Bouwman langer aan boord

Nieuws uit de Giro d’Italia: op de eerste rustdag maakt Team Jumbo-Visma bekend dat het de contracten met Tobias Foss en Koen Bouwman met respectievelijk twee en drie jaar heeft verlengd.

“Tobias is een veelbelovende renner die de weg der geleidelijkheid bewandelt en Koen is zich aan het ontwikkelen tot een sterkhouder van ons team”, zegt sportief directeur Merijn Zeeman over het duo dat in Italië aan een goede ronde bezig is.

“Ik ben erg blij met mijn contractverlenging”, vertelt de bijna 24-jarige Foss. “Sinds ik bij deze ploeg kwam, heb ik een leuke tijd met fijne mensen. Ik zit in de fase van mijn ontwikkeling en daarom is Team Jumbo-Visma voor mij de beste ploeg. Het is een voorrecht om onderdeel uit te maken van dit team. De kennis binnen de stafgroep is erg groot. Ik heb bij deze ploeg goede kansen om mijn doelen te bereiken. Ik wil dat proces voortzetten en het helpt dat ik dat bij hetzelfde team kan doen. Ik had het geluk dat ik meteen bij dit team terechtkwam. Ik ben hier erg blij. We zijn iets moois gestart. Nu is het zaak om dit voort te zetten en elke dag beter te worden. Daar focus ik me op. We zullen zien waar dat toe leidt. Ik heb dromen en doelen die ik graag wil verwezenlijken. Op termijn zou ik graag een van de kopmannen willen worden”, besluit de Noor.

“Stap voor stap werken we er samen aan om beter te worden”, voegt Zeeman daaraan toe. “Tobias is een exponent van onze talentontwikkeling en we zijn ervan overtuigd dat hij voorlopig door blijft groeien.”

Ook Bouwman maakt volgens hem stappen. “Koen ontwikkelt leiderschapskwaliteiten”, zegt de sportief verantwoordelijke van de Nederlandse ploeg. “Hij is heel waardevol voor de kopmannen, maar heeft het ook in zich om aanvallend te koersen en voor een overwinning te gaan. We zijn heel blij dat hij nog minimaal drie jaar bij ons blijft.”

 / 

Dat is de 27-jarige Achterhoeker ook. “Ik heb de laatste jaren steeds een heel behoorlijk niveau gehaald en ik werd ook steeds wat beter. Op elk parcours en in elke samenstelling van de ploeg kan ik mijn steentje bijdragen. Ik geef al voor het zesde jaar alles voor deze ploeg en dat blijf ik ook minimaal de komende drie jaar nog doen”, zegt hij. “Ik kwam bij de ploeg als een stille, enigszins verlegen jongen. Daarin ben ik gegroeid. Ik kan nu als wegkapitein fungeren en dat zijn dingen waarvoor ik het team dankbaar ben. Het team heeft de laatste jaren ongelooflijke stappen gezet. Ik ben trots dat ik daarvan deel heb kunnen uitmaken en mag blijven uitmaken. Het niveau van zowel renners als staf wordt alsmaar hoger en in die ontwikkeling moet en ga ik mee. Hopelijk kunnen we samen hogere doelen bereiken dan we tot dusver bereikt hebben.”

Gerelateerde updates