Team Jumbo-Visma trekt naar Gerlos in Zillertal Arena voor trainingskamp

Team Jumbo-Visma trekt naar Gerlos in Zillertal Arena voor trainingskamp

Team Jumbo-Visma trekt in juli twee weken naar het Oostenrijkse Gerlos voor een trainingskamp. De renners zullen zich in de Alpen voorbereiden op de aankomende wedstrijden. Onder anderen Nederlands kampioen tijdrijden Jos van Emden, Koen Bouwman en Timo Roosen zijn van de partij.

“We kijken er naar uit om een groot deel van de groep weer bij elkaar te hebben”, vertelt trainer Tim Heemskerk. “Het is erg fijn om weer met de renners en staf samen te zijn na een periode van veel alleen trainen en voorbereiden. De afgelopen maanden hebben de renners hun conditie op een goed niveau gehouden. Middels deze trainingsstage kunnen de mannen weer samen op pad.”

In Gerlos zullen de renners zich verder voorbereiden op de herstart van het seizoen. “We zullen specifieke trainingen afwerken ter voorbereiding op de aankomende klassiekers in augustus zoals Strade Bianche en Milaan-Sanremo, maar ook op etappekoersen als de Ronde van Polen en de Ronde van Burgos. De omgeving van het Zillertal is met mooie beklimmingen én mogelijkheden om vlak te rijden een ideale trainingslocatie”, legt Heemskerk uit.

"We kijken er naar uit om een groot deel van de groep weer bij elkaar te hebben"

Tim Heemskerk

Naast Gerlos, gelegen in het Zillertal, liggen de dorpen Zell am Ziller, Wald-Königsleiten en Krimml-Hochkrimml. ’s Winters trekken veel mensen naar deze bekende wintersportplaatsen in het Zillertal Arena om hun vakantie te vieren. Ook in de zomer is er genoeg te doen voor actieve vakantiegangers. Er liggen bijvoorbeeld mooie mountainbikeroutes door de bergen en bij het Durlassboden Reservoir is er de mogelijkheid om te vissen, varen, surfen en zwemmen. Daarnaast zijn er nog tal van andere activiteiten die voor genoeg vermaak zorgen.

De renners en staf verblijven in Hotel Schönruh. Het familiehotel ligt midden in Gerlos en is de ideale uitvalbasis voor het trainingskamp.

Gerelateerde updates