Teammanager Esra Tromp vertrekt bij Team Jumbo-Visma Women

Teammanager Esra Tromp vertrekt bij Team Jumbo-Visma Women

Esra Tromp, manager van Team Jumbo-Visma Women, neemt eind mei afscheid van de ploeg. Haar taken worden overgenomen door Rutger Tijssen, die sinds augustus vorig jaar als sporttechnisch manager verbonden is aan het vrouwenteam. Tromp was in de afgelopen anderhalf jaar ook verantwoordelijk voor alle operationele zaken van de wielerploegen van Jumbo-Visma.

Na tweeënhalf jaar dienstverband bij Team Jumbo-Visma heroriënteert Tromp zich op haar toekomst. “Ik kijk met gemengde gevoelens naar mijn vertrek”, zegt Tromp. “Uiteraard ben ik trots op wat ik heb bereikt. Het was niet gemakkelijk om een nieuw professioneel team van de grond af op te bouwen en verder te ontwikkelen, maar het is wel gelukt. Ik wil Jumbo-Visma bedanken voor het vertrouwen en de kans die ik heb gekregen om deze veeleisende taak op me te nemen. Ik zal de uitdaging missen, evenals de collega's en partners met wie ik nauw heb samengewerkt. De afgelopen jaren heb ik waardevolle ervaringen opgedaan en heb ik mijzelf kunnen ontwikkelen. Ik kijk terug op een heel mooie tijd."

"Het was niet gemakkelijk om een nieuw team van de grond af op te bouwen, maar het is wel gelukt"

Esra Tromp

"We willen Esra bedanken voor haar inzet en de productieve tweeëneenhalf jaar die ze bij ons heeft doorgebracht. Ze bouwde en ontwikkelde de vrouwenploeg waardoor de ploeg nu een plaats heeft in de Women's WorldTour. We wensen Esra het allerbeste voor de toekomst," aldus Richard Plugge, directeur van Jumbo-Visma.

Gerelateerde updates