Tulett versterkt Team Jumbo-Visma

Tulett versterkt Team Jumbo-Visma

Ben Tulett heeft een tweejarig contract bij Team Jumbo-Visma getekend. Hij wil zich bij de Nederlandse WorldTour ploeg verder ontwikkelen als ronderenner.

Team Jumbo-Visma ziet in de 21-jarige Brit een van de grootste talenten voor het rondewerk. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, toonde Tulett al meerdere malen wat hij in zijn mars heeft. Zo won hij de proloog en het eindklassement van de Ronde van Noorwegen en een rit in de Internationale Wielerweek van Coppi en Bartali. In de Ronde van Polen haalde hij al twee keer de top tien.

“We geloven in zijn talent als klimmer”, aldus sportief directeur Merijn Zeeman. “Hij heeft al aangetoond over bijzondere kwaliteiten en veel talent te beschikken. De komende jaren gaan we samen aan de slag om Ben de aansluiting met de wereldtop te laten maken.”

"In mijn ogen is dit hét topteam in onze sport"

Ben Tulett

Tulett is heel enthousiast over zijn overstap naar Team Jumbo-Visma. “Het maakt me trots om vanaf volgend seizoen het tenue van Jumbo-Visma te mogen dragen”, aldus de Brit. “In mijn ogen is dit hét topteam in onze sport. Ik ben dus enorm gemotiveerd om daar onderdeel van uit te gaan maken. Ik kan niet wachten op het eerste trainingskamp en de eerste koers.”

Voor Tulett is het duidelijk wat hij hoopt te bereiken bij zijn nieuwe ploeg: “Ik wil me verder ontwikkelen als ronderenner. Deze ploeg heeft dit jaar al de Giro d’Italia en de Tour de France gewonnen. Ik wil leren van de ervaren renners en specialisten in de ploeg die daaraan hebben bijgedragen. Dat wordt een heel leuke ontdekkingstocht en ik moet de ploeg bedanken voor het vertrouwen dat ze in mij gesteld hebben.”

Gerelateerde updates