Van Baarle en Kelderman geven Team Jumbo-Visma komende drie jaar oranje kwaliteitsimpuls

Van Baarle en Kelderman geven Team Jumbo-Visma komende drie jaar oranje kwaliteitsimpuls

Met Dylan van Baarle (30) en Wilco Kelderman (31) heeft Team Jumbo-Visma voor de komende drie jaar twee versterkingen uit eigen land binnen weten te halen. Dat maakte de Nederlandse formatie vandaag wereldkundig op de openingsdag van de Vuelta a España in Utrecht. De landgenoten staan beiden aan de start van de Spaanse ronde.

Met voor Kelderman onder meer de vijfde plaats in de Tour (2021) en de derde plaats in de Giro (2020) en voor Van Baarle onder meer zeges in Parijs-Roubaix (2022) en Dwars door Vlaanderen (2021) op de erelijst behoeven beide routiniers geen introductie meer.

“Dat Wilco terugkeert in het team waar het voor hem begonnen is, geeft ons een speciaal gevoel”, zegt sportief directeur van Team Jumbo-Visma Merijn Zeeman. “En dat Dylan voor ons gekozen heeft, maakt ons trots en blij. Hij heeft een prachtig palmares en is een zeer gewaardeerde renner in het peloton. Wij zijn hongerig om grote prijzen te pakken en met Dylan in ons team vergroten we de kans van slagen.”

Van Baarle ziet dat helemaal zitten. “Ik kijk heel erg uit naar volgend jaar. Het voelt als thuiskomen, als Nederlandse renner in een Nederlandse ploeg. Ik heb er veel zin in. Ik heb de ontwikkeling van de ploeg de laatste jaren nauwlettend in de gaten gehouden. Die was in een stijgende lijn en dat is voor mij de reden om voor Team Jumbo-Visma te kiezen. Zeker in de klassiekers kunnen we een heel sterke ploeg vormen, met Wout, maar ook met jongens als Tiesj en Nathan. Ik hoop dat we in het voorjaar mooie dingen laten zien en daarnaast hoop ik ook mijn steentje bij te kunnen dragen in het rondewerk. De ploeg heeft dit jaar met Jonas terecht de Tour gewonnen en daar wil ik volgend jaar graag deel van uitmaken.”

Zeeman verwacht wat dat betreft ook veel van aanwinst Kelderman. “Allebei hebben we veel geleerd en veel ervaren de laatste jaren. We zijn nu op het punt gekomen dat we elkaar nog beter willen maken. We zijn daarvoor heel gemotiveerd en we verwachten dat Wilco een belangrijke rol gaat spelen in de ondersteuning van Primoz en Jonas, maar ook dat hij zelf voor mooie resultaten gaat zorgen”, klinkt het ambitieus.

Net als Van Baarle betitelt Kelderman de transfer naar Team Jumbo-Visma als thuiskomen. “Ik ben superblij om weer samen te gaan werken. Ik ben er een paar jaar weggeweest, maar Team Jumbo-Visma voelde eigenlijk nog steeds als mijn thuisploeg. Ik ken er de mensen heel goed en ik heb ook altijd contact gehouden. Ik denk dat dit in mijn carrière de juiste ontwikkeling is. De ploeg heeft stappen gemaakt en ik ben benieuwd wat dat mij kan brengen. Team Jumbo-Visma is een ambitieuze ploeg en ik hoop daar mijn steentje aan bij te dragen. Ik denk zelf nog te kunnen verbeteren en mooie dingen te kunnen laten zien. De ploeg was de laatste tijd natuurlijk al heel succesvol en ik hoop de jongens die daarvoor zorgden goed te kunnen ondersteunen in de grote wedstrijden en ik hoop ook mijn ervaring over te kunnen brengen op de jonge renners. Ik kijk er heel erg naar uit”, aldus Kelderman.

Gerelateerde updates