Van Hooydonck naar huis, maar met slecht nieuws over profcarrière

Van Hooydonck naar huis, maar met slecht nieuws over profcarrière

Nathan Van Hooydonck heeft vandaag het Universitair Ziekenhuis Antwerpen verlaten. De Belgische renner van Team Jumbo-Visma maakt het naar omstandigheden goed.

Gisteren is bij de 27-jarige Vlaming een inwendige defibrillator (ICD) geplaatst, die eventuele nieuwe hartritmestoornissen moet corrigeren. Na uitgebreid onderzoek is bij Van Hooydonck een afwijking aan de hartspier geconstateerd, die vorige week dinsdag de stoornis veroorzaakte die hem bijna fataal werd. De bevindingen betekenen het einde van de profcarrière van Van Hooydonck.

“Ik realiseer me dat ik ongelooflijk veel geluk heb gehad”, laat Van Hooydonck weten. “Als ik niet zo snel goede hulp had ontvangen, had het anders kunnen aflopen. Het gaat nu wel oké met me, maar dat het einde carrière is zal ik nog goed moeten verwerken. Ik wil de mensen die mij geholpen hebben, de deskundige staf van het ziekenhuis en alle fans die me berichten hebben gestuurd ontzettend bedanken. Nu ga ik me richten op mijn herstel en op het aanstaande vaderschap. Met Alicia en de zwangerschap gaat alles goed en we kijken hard uit naar de geboorte. Dat helpt me nu echt.”

Team en renner vragen media en andere belangstellenden om Nathan voorlopig de rust te geven die hij nodig heeft om verder te herstellen.

Gerelateerde updates