Van Barcelona tot het Observatorium Javalambre: de eerste Vuelta etappes in beeld

Van Barcelona tot het Observatorium Javalambre: de eerste Vuelta etappes in beeld

Vandaag is het rustdag in La Vuelta. Met twee ritzeges en de rode leiderstrui een goed moment om terug te kijken op een succesvolle eerste week. We hebben de mooiste foto's van de eerste negen etappes voor je geselecteerd!

Etappe 1 t/m 5

De 78e editie van La Vuelta startte met een vijftien kilometer lange regenachtige ploegentijdrit door de straten van Barcelona. De daaropvolgende etappes leverden weinig problemen op voor de renners van de geel-zwarte formatie.

 / 

Etappe 6 t/m 9

In de zesde etappe toonde Team Jumbo-Visma zich meermaals. Sepp Kuss liet zijn klasse zien en kwam als winnaar over de finish. Een aantal minuten achter de Amerikaan trokken Roglic en Vingegaard samen ten aanval en wonnen zodoende ruim een halve minuut op de andere klassementsrenners.

Op dag acht lag de finish bovenop de extreem steile Xorret del Xati. Roglic bezorgde de geel-zwarte brigade de tweede ritzege en Kuss nam de leiding in het algemeen klassement. De laatste etappe voor de rustdag werd getekend door waaiers. De renners bleken bij de les en daardoor ontstonden er geen grote problemen. Op de slotklim wist Roglic nog enkele seconden te pakken op zijn concurrenten.

 / 

Gerelateerde updates