Powered by
Revaliderende Belletta blijft jaar langer bij Team Visma | Lease a Bike Development

Revaliderende Belletta blijft jaar langer bij Team Visma | Lease a Bike Development

De van een kaakbreuk herstellende Dario Belletta komt ook volgend seizoen uit voor Team Visma | Lease a Bike Development. De 20-jarige Italiaan verlengde zijn contract met een jaar.

Belletta gaat volgend jaar zijn derde jaar bij Team Visma | Lease a Bike Development in. Tijdens zijn eerste anderhalf jaar bij de ploeg toonde hij zich als een echte allrounder. Als eerstejaars belofte werd hij derde op het Italiaans kampioenschap op de weg en in de tijdrit. Daarnaast toonde hij zich al in profkoersen op .1 niveau. 

“Dario heeft best wat pech gehad in zijn eerste anderhalf jaar, maar wij hebben nog altijd een groot vertrouwen in hem”, aldus head of development Robbert de Groot. “Door die pech heeft hij wat vertraging opgelopen in zijn ontwikkeling, maar wij geloven er juist daarom in dat hij nog veel progressiemarge heeft. We kijken ernaar uit om langer met hem samen te werken.”

“Ik ben heel blij om langer bij de ploeg te blijven, dat is wat ik wilde”, zegt Belletta zelf. “De afgelopen anderhalf jaar heb ik al veel bijgeleerd over training, voeding en wedstrijdtactiek. Ik ben ervan overtuigd dat ik hier een betere renner zal worden. Ik kijk ernaar uit om dit seizoen goed af te sluiten en me voor te bereiden op 2025.”

Gerelateerde updates