Team Jumbo-Visma investeert in toekomst met komst Nordhagen

Team Jumbo-Visma investeert in toekomst met komst Nordhagen

Team Jumbo-Visma heeft zich verzekerd van de komst van het 17-jarige Noorse talent Jorgen Nordhagen. In 2024 rijdt de Scandinaviër in het shirt van Jumbo-Visma Development Team. Een jaar later stapt Nordhagen over naar het World Tour-team. Nordhagen heeft een contract tot en met 2027 getekend bij de ploeg van algemeen directeur Richard Plugge. Komend jaar is hij tweedejaars junior.

Nordhagen (2005) combineert het wielrennen met langlaufen. Op de fiets behaalde hij afgelopen jaar als eerstejaars junior onder meer de Noorse tijdrittitel en won hij een etappe in de GP Rüebliland. Als langlaufer won Nordhagen afgelopen jaar in zijn leeftijdscategorie twee nationale wedstrijden. Daarnaast behaalde hij de zilveren medaille op het Noors kampioenschap.

"Op basis van mijn eerste indrukken durf ik te zeggen dat we dezelfde mindset hebben"

Jorgen Nordhagen

Nordhagen is erg blij met de kans die hij krijgt. “Ik krijg hier de tijd en ruimte om mezelf te ontwikkelen en profrenner te worden. Dat is altijd mijn droom geweest en die gaat over een paar jaar uitkomen. Daar kijk ik erg naar uit. Omdat ik de keuze om na mijn juniorentijd over te stappen naar Team Jumbo-Visma nu al gemaakt heb, kan ik me in alle rust door blijven ontwikkelen en focussen op sportieve doelen. Ik denk dat het team en ik een goede combinatie zijn, want op basis van mijn eerste indrukken durf ik te zeggen dat we dezelfde mindset hebben. Daarnaast is het leuk om mijn landgenoten Johannes Staune-Mittet, Per Strand Hagenes en Tobias Foss tegen te komen. Van hen heb ik goede verhalen over de ploeg gehoord.”

Ondanks dat Nordhagen een contract tekent bij een wielerploeg, laat hij de skilatten niet links liggen. “De komende winters zal ik het wielrennen blijven combineren met langlaufen. Die combinatie wil ik zo lang mogelijk aanhouden. Het is een goede training waarmee ik mijn hele lichaam train en ontwikkel.”

			© Merijn Zeeman, Jorgen Nordhagen & Robbert de Groot
© Merijn Zeeman, Jorgen Nordhagen & Robbert de Groot

Head of Development Robbert de Groot ziet met Nordhagen een groot talent toegevoegd worden aan Team Jumbo-Visma. “Het is vrij bijzonder dat we met zo’n jonge jongen een dergelijk traject aangaan. Dat komt omdat we uitzonderlijke talenten bij Jorgen denken te zien. Jorgen is een gedreven jongen die op zoek is naar een opleidingstraject waarbij hij het gevoel heeft dat hij beter kan worden. Voor hem geeft het rust dat hij nu al weet waar zijn toekomst ligt. Allebei hebben we het gevoel dat hij bij ons perfect op zijn plek gaat zijn. We bieden dit soort langdurige trajecten aan om tot volledige ontwikkeling te komen. Daar geloven we ontzettend in. De samenwerking die we met Jorgen aangaan past daar goed bij. We gaan op zoek naar een optimale balans tussen trainings- en wedstrijdontwikkeling. Dankzij de samenwerking tussen onze opleidingsploeg en de World Tour-ploeg kunnen we talent over een lange periode maatwerk bieden.”

Gerelateerde updates