Team Visma | Lease a Bike vindt partner in Ketone-IQ

Team Visma | Lease a Bike vindt partner in Ketone-IQ

Team Visma | Lease a Bike gaat een samenwerking aan met Ketone-IQ voor de duur van drie jaar. Het Amerikaanse bedrijf voorziet de wielerploeg van ketonen, een vloeibaar voedingssupplement dat sinds enkele jaren onderdeel is van de voedingsstrategie van Team Visma | Lease a Bike.

Ketonen vormen de laatste jaren een steeds gangbaarder supplement in de duursportwereld. De lichaamseigen stof wordt gezien als ‘vierde macro-nutriënt’, naast vetten, koolhydraten en eiwitten. Het gebruik van ketonen bevordert het herstel van topatleten en verbetert hun slaap.

“Binnen Team Visma | Lease a Bike laten we niets aan het toeval over. Alle factoren die van invloed zijn op de prestaties van onze renners willen we optimaliseren. Ook de voedingsstrategie dus,” stelt Martijn Redegeld, performance nutrionist bij de ploeg. “De inzet van ketonen is hier onderdeel van. We hebben inmiddels een aantal jaar ervaring met het gebruik van dit supplement en zijn positief over de effecten. We merken dat renners na het innemen van ketonen beter herstellen van een zware training of wedstrijd omdat de brandstofvoorraad in het lichaam sneller wordt aangevuld. Ook de slaapkwaliteit gaat omhoog. Op deze manier verhogen we de trainingsopbrengst.”

"Renners herstellen beter en ook de slaapkwaliteit gaat omhoog. Op deze manier verhogen we de trainingsopbrengst"

Martijn Redegeld, performance nutrionist bij Team Visma | Lease a Bike

Tot voor kort kocht Team Visma | Lease a Bike de ketonen in. Dankzij de samenwerking met Ketone-IQ is dat niet meer nodig. “Ketone-IQ is een partner die goed past bij Team Visma | Lease a Bike,” vervolgt Redegeld. “Het bedrijf voorziet ons niet louter van supplementen, maar vormt ook een waardevolle sparringpartner. Samen doen we onderzoek naar de effecten van het gebruik van ketonen en zoeken we naar mogelijkheden om deze te optimaliseren en de producten te innoveren.”

Hoewel het gebruik van ketonen binnen Team Visma | Lease a Bike geen noviteit is, is het ook zeker niet de standaard. “We maken elk voedingsadvies op maat,” benadrukt Redegeld. “Iedere renner heeft een eigen eetschema, afgestemd op zijn/haar lichaamsbouw, trainingsschema, wedstrijdplanning en persoonlijke voorkeuren. Rondom wedstrijden scherpen we dat schema nog verder aan en nemen we onder andere ook weersomstandigheden en de rol van de renner in de betreffende wedstrijd mee. Dat geldt voor alles wat renners eten en drinken, dus ook voor ketonen. We zetten ze enkel geperiodiseerd in voor de renners die er echt baat bij hebben.”

Michael Brandt, CEO van Ketone-IQ: "We zijn heel trots op onze samenwerking met de meest succesvolle wielerploeg ter wereld, Team Visma | Lease a Bike. We delen de ambitie om de allerbeste te willen zijn. We dragen graag bij aan het ontwikkelen van sterke en gezonde renners en het behalen van topprestaties in de sport."

Gerelateerde updates