Kooij maakt rentree in Baloise Belgium Tour

Kooij maakt rentree in Baloise Belgium Tour

Exact een maand na zijn ritzege in de Giro d’Italia maakt Olav Kooij zijn rentree in het peloton. De 22-jarige sprinter, die vanwege ziekte de Giro vroegtijdig moest verlaten, hoopt in de Baloise Belgium Tour het goede gevoel te hervinden. "Het zou mooi zijn als ik een rit kan winnen."

Kooij beleefde op 12 mei een voorlopig hoogtepunt uit zijn carrière door de negende rit in de Giro d’Italia op zijn naam te schrijven. Een overwinning in een grote ronde was volgens Kooij de volgende stap die hij wilde zetten. "Het doel was om een rit te winnen, dus als dat lukt, is dat een mooi hoogtepunt. Ik kijk er met een heel speciaal gevoel op terug", aldus Kooij.

Heel lang kon de jonge Numansdorper echter niet van zijn succes genieten, want tijdens de daaropvolgende rustdag werd hij ziek. Zo ziek, dat de medische staf van de ploeg hem een dag later niet meer van start kon laten gaan. "Ja, dat was wel even een omslag", vervolgt hij. "Op dat moment ben je niet meer bezig met de euforie, maar overheerst het gevoel dat je je ziek en zwak voelt. Het is zuur om uit te moeten stappen als je weet dat er nog een aantal sprintkansen komen."

"Ik trek met vertrouwen en goede moed naar België."

Olav Kooij

Na zijn exit heeft Kooij de tijd genomen om volledig te herstellen en terug op niveau te komen. Nu, een kleine maand later, voelt hij zich weer fit en is hij klaar om een wedstrijd te rijden. "Dit leek ons een mooie wedstrijd om de competitie te hervatten. Ik kijk ernaar uit om weer te gaan koersen, het is toch alweer een tijdje geleden. Ik trek met vertrouwen en goede moed naar België."

Kooij ziet in de Baloise Belgium Tour, die op woensdag van start gaat met een tijdrit, meerdere kansen voor de sprinters. In een sterk deelnemersveld hoopt hij hoge ogen te kunnen gooien in de massasprints. "Als je er een tijdje uit hebt gelegen, is het altijd een vraagteken hoe je er precies voorstaat. Ik hoop het goede gevoel te hervinden en mee te kunnen strijden om de ritzeges. Dit jaar staan er meerdere goede sprinters aan de start, dus dat maakt het extra mooi."

Volgens Kooij mikt Team Visma | Lease a Bike in de Belgische vijfdaagse niet alleen op dagsucces, maar ook op een goed klassement. Met Per Strand Hagenes, Edoardo Affini en Mick van Dijke beschikt de ploeg over meerdere gegadigden. "Per zal onze vooruitgeschoven man zijn, maar Mick en Edoardo kunnen ook een goede tijdrit rijden. We starten met een sterk team en kijken met veel ambitie vooruit."

Naast Kooij, Hagenes, Affini en Van Dijke maken ook Colby Simmons, Julien Vermote en Tosh Van der Sande deel uit van de zevenkoppige selectie van Team Visma | Lease a Bike in de Baloise Belgium Tour.

Gerelateerde updates