Markus wil goede vorm doortrekken in Simac Ladies Tour

Markus wil goede vorm doortrekken in Simac Ladies Tour

Team Jumbo-Visma Women komt deze week in actie op Nederlandse bodem. De ploeg neemt van 30 augustus tot en met 4 september deel aan de Simac Ladies Tour. Na een uiterst succesvolle Tour de France Femmes hoopt het team met Nederlands kampioene Riejanne Markus hoge ogen te gooien in het algemeen klassement van deze zesdaagse etappekoers.

“Het doel is om hier een mooi klassement neer te zetten”, aldus een zelfverzekerde Markus. Tijdens de eerste editie van de Tour de France Femmes - in de laatste week van juli - werd Markus twaalfde in het eindklassement. Vooral in de laatste twee zware bergetappes naar Le Markstein en La Super Planche des Belles Filles liet de renster zien over een goede vorm te beschikken. “Dat was het mooiste wat ik in het vrouwenwielrennen heb meegemaakt. Er stonden zoveel mensen langs de kant. Het was uniek, overweldigend.”

"Het lijkt me geweldig om met de rood-wit-blauwe trui in Nederland te rijden"

Riejanne Markus

“Dat ik in Frankrijk mocht rondrijden in de rood-wit-blauwe trui maakte het helemaal af. Iedereen herkent je nog makkelijker en schreeuwt je naam.” De renster mag de trui aankomende week gaan tonen aan het Nederlandse publiek. “Daar heb ik heel erg veel zin in, want mijn familie en vrienden komen ook kijken. Toen ik eind juni het NK won, kon ik me de impact van de overwinning nog niet goed voorstellen. Het rijden met de trui in de Tour de France Femmes was al geweldig en ik denk dat het in Nederland ook genieten wordt.”

De rensters van Team Jumbo-Visma starten dinsdag in Flevoland met een nagenoeg vlakke rit van 141 kilometer. Ook op de tweede en derde dag is het sprinten geblazen. Markus ziet daar kansen weggelegd voor haar teamgenoten. “De eerste drie dagen willen we mooie sprintritten neerzetten. Er liggen kansen voor Coryn (Labecki) en Karlijn (Swinkels). We moeten kijken hoe het loopt, maar we willen natuurlijk zo hoog mogelijk eindigen.”

"Ik ben goed in vorm en denk dat ik deze week ook mooie resultaten kan rijden"

Riejanne Markus

De 27-jarige Markus zal zich voornamelijk focussen op de laatste drie dagen, waarin er naast twee zware ritten in Limburg en Gelderland ook een tijdrit staat gepland. Haar bronzen medaille in de tijdrit op het EK twee weken geleden heeft haar veel vertrouwen gegeven. “Mijn doel was om in München bij de beste drie te eindigen en dat is gelukt. Uiteindelijk kwam ik nog best dicht bij winst, het scheelde maar 28 seconden met de nummer één. Voor mij is het allerbelangrijkste dat ik weer een stap dichterbij ben gekomen. Dat motiveert natuurlijk weer voor de aankomende tijd.”

			© Noemi Ruegg en Riejanne Markus
© Noemi Ruegg en Riejanne Markus

De ritten in Limburg en Arnhem gaan het verschil maken, voorspelt de renster. “Dat worden twee hele zware dagen, maar ik kijk ernaar uit.” De vierde etappe in Limburg ziet er op papier het zwaarste uit met veel klimwerk en bijna 1800 hoogtemeters, waarin onder andere de Gulperberg en de Cauberg meerdere malen worden beklommen. “Tijdens de Tour de France Femmes kon ik goed meekomen tijdens de laatste etappes. Ik ben goed in vorm en denk dat ik deze week ook mooie resultaten kan rijden”, besluit Markus.

Selectie Simac Ladies Tour

Coryn Labecki

Riejanne Markus

Romy Kasper

Karlijn Swinkels

Anna Henderson

Noemi Ruegg

Gerelateerde updates