Oudeman voorziet kansrijk Team Jumbo-Visma in Simac Ladies Tour

Oudeman voorziet kansrijk Team Jumbo-Visma in Simac Ladies Tour

Van 5 tot en met 10 september staat in Nederland de Simac Ladies Tour op het programma. Team Jumbo-Visma Women geeft vanzelfsprekend acte de présence in eigen land en verschijnt met maar liefst vier Nederlandse rensters aan het vertrek. Eén daarvan is Maud Oudeman, die vooruitblikt op de rittenkoers én terugkijkt op haar eerste seizoen bij de geel-zwarte formatie.

“Mijn oorspronkelijke verwachtingen zijn misschien wel overtroffen”, begint de negentienjarige Oudeman haar verhaal. “Vanaf het eerste trainingskamp voelde ik me ontzettend welkom en leerde ik veel van de ervaren rensters. Daar ben ik hen dankbaar voor. Ik was bijvoorbeeld ook nog nooit op een service course geweest. De eerste keer dat ik binnenstapte, keek ik mijn ogen uit. Het is een hele grote organisatie en er is veel kennis aanwezig. Voor mij blijft het heel bijzonder om daar deel van uit te mogen maken. Ik zit hier op mijn plek.”

De renster uit Nijmegen is verrast door alle kansen die ze al kreeg. “Ik had niet verwacht dat ik in mijn eerste seizoen gelijk de Giro Donne mocht rijden. Dat was speciaal. Je staat er toch even bij stil dat je een lead-out voor Marianne (Vos) verzorgt. In de Giro heb ik veel stappen gezet, omdat je per dag de leerpunten kan omzetten in verbeteringen. Als je dat negen dagen op rij doet, merk je welke positieve ontwikkelingen je doormaakt.”

"Het is mooi dat zo’n grote wedstrijd dicht bij huis langskomt en ik denk ook dat het parcours ons ligt."

Maud Oudeman

Voor Oudeman staat nu een thuiswedstrijd op het programma. De Simac Ladies Tour passeert bijna letterlijk haar voordeur. “Drie etappes worden over mijn trainingswegen verreden, dus mijn familie en vrienden staan zeker langs de kant. Het is mooi dat zo’n grote wedstrijd dicht bij huis langskomt en ik denk ook dat het parcours ons ligt. We staan met een sterke ploeg aan de start.”

De zesdaagse rittenkoers begint met een proloog en wordt gevolgd door twee vlakke ritten en een tijdrit, alvorens het heuvelachtige terrein in Limburg en Gelderland wordt aangedaan. Oudeman weet zeker dat er kansen komen voor Team Jumbo-Visma. “De proloog en de tijdrit zijn een kolfje naar de hand voor Riejanne (Markus), Anna (Henderson) en Karlijn (Swinkels). Bovendien verwacht ik dat de laatste twee dagen rond Valkenburg en Arnhem vrij lastig worden. Daar kunnen we attractief koersen in de heuvels, om wellicht een sprint te voorkomen. Riejanne heeft vorig jaar in Limburg bewezen dat je solo kan winnen. Persoonlijk hoop ik al mijn taken voor de ploeg te kunnen vervullen. Een zware koers is in ons voordeel en dan gaan we zien waar we kunnen eindigen in het algemeen klassement.”

Selectie Simac Ladies Tour

Maud Oudeman

Riejanne Markus

Anna Henderson

Nienke Veenhoven

Karlijn Swinkels

Gerelateerde updates