Team Visma | Lease a Bike gaat voor sprintsucces met Kooij in UAE Tour

Team Visma | Lease a Bike gaat voor sprintsucces met Kooij in UAE Tour

Olav Kooij trekt met vertrouwen, goede vorm en een sterk team naar de UAE Tour. De sprintkopman van Team Visma | Lease a Bike boekte in de Spaanse eendagswedstrijd Clásica de Almería al zijn eerste zege van het seizoen en wil in het Midden-Oosten opnieuw succesvol zijn.

Kooij voelt zich gesteund door een sterk team, dat hem in vlakke etappes over de kaarsrechte en brede wegen van de Verenigde Arabische Emiraten naar nieuwe zeges moet loodsen. “Het doel is om een rit te winnen, want de kans is heel groot dat er meerdere etappes in een sprint eindigen”, zegt Kooij.

Ploegleider Maarten Wynants beaamt dat en ziet vier sprintkansen voor zijn pupil. “We hebben het grootste gedeelte van deze ploeg rondom Olav gebouwd. Het is in de eerdere edities al gebleken dat winnen met zo’n sterk deelnemersveld qua sprinters erg moeilijk is. Het is een beetje het WK van de sprinters, dus met een ritzege zijn we al heel tevreden. Olav zakt in ieder geval met vertrouwen af, want die eerste overwinning heeft hij al op zak.”

"De overwinning in Almería heeft veel extra vertrouwen gegeven"

Olav Kooij

De 22-jarige Kooij benadrukt eveneens dat er in de UAE Tour altijd een sterk deelnemersveld wat betreft sprinters staat. “Dat maakt het zeker niet makkelijker om te winnen, maar de overwinning in Almería heeft veel extra vertrouwen gegeven”, spreekt Kooij zich uit. “Die overwinning betekent niet alleen een fijne en goede start van het seizoen, het geeft je ook een boost voor de komende koersen. Dat neem je allemaal mee en geeft je veel vertrouwen en motivatie.”

Kansen op de beklimmingen

Naast diverse sprintkansen zijn er voor Team Visma | Lease a Bike-renners Bart Lemmen en Attila Valter mogelijkheden in de bergetappes naar de bekende beklimmingen van de Jabel Jais en de Jebel Hafeet. “Zij kunnen zich daar zeker laten zien”, aldus Kooij. “En buiten dat, denk ik dat ze ook een mooie plaats in het algemeen klassement kunnen behalen.”

Wynants is benieuwd naar wat Lemmen en Valter op de lange beklimmingen en in de individuele tijdrit van 12 kilometer tentoon gaan spreiden. “Bart heeft ons al verrast met zijn resultaten in de Tour Down Under en we gaan kijken wat hij op de langere beklimmingen kan. Ook de tijdrit zou hem goed moeten liggen. Attila kan in de bergetappes eveneens voor succes gaan. Hij krijgt niet heel vaak de kans om voor zichzelf te rijden, dus ik verwacht dat hij deze kans met twee handen gaat grijpen. Hij is ambitieus genoeg en heeft een goede voorbereiding achter de rug.”

Selectie Team Visma | Lease a Bike: Olav Kooij, Attila Valter, Bart Lemmen, Mick van Dijke, Tim van Dijke, Loe van Belle en Tosh Van der Sande

Ploegleider: Maarten Wynants & Addy Engels

Gerelateerde updates