Team Visma | Lease a Bike ondanks tegenslag gemotiveerd aan het vertrek in Ronde van Vlaanderen

Team Visma | Lease a Bike ondanks tegenslag gemotiveerd aan het vertrek in Ronde van Vlaanderen

Komende zondag kent de ‘heilige Vlaamse wielerweek’ zijn apotheose met de Ronde van Vlaanderen. Team Visma | Lease a Bike kende ondanks de winst in Dwars door Vlaanderen geen vlekkeloze aanloop, maar blijft gemotiveerd om te presteren in een van de hoofddoelen van het seizoen. Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, ploegleider Grischa Niermann en sportief directeur Merijn Zeeman blikken vooruit.

Dat Team Visma | Lease a Bike Wout van Aert zal missen, is duidelijk. Dat de ploeg komende zondag alsnog een sterk en gemotiveerd zevental zal afvaardigen, is evengoed een feit. De Nederlandse ploeg hoopt ondanks de afwezigheid van de in Dwars door Vlaanderen gevallen van Van Aert te scoren in de Ronde van Vlaanderen.

“Ondanks de tegenslagen, staan we nog steeds met een sterke ploeg aan de start”, vertelt Benoot. “We maken ook zondag aanspraak op winst. Daar zullen we alles aan doen. Mathieu van der Poel zal, gezien zijn huidige vorm, de absolute favoriet zijn. Het is aan ons om hem te verslaan. Ik zal komende zondag koersen met Wout in mijn gedachten. Ik hoop hem trots te maken. Hij heeft al verteld dat hij aankomende zondag onze grootste supporter zal zijn. Hopelijk wordt het een zware, afmattende koers. Dat is denk ik in mijn voordeel. Ook Matteo Jorgenson en Dylan van Baarle zal dat vermoedelijk goed liggen.”

"Ik hoop Wout trots te maken"

Tiesj Benoot

Jorgenson, winnaar van Dwars door Vlaanderen, vult aan. “Het resultaat van woensdag was geweldig, maar tegelijkertijd hebben we natuurlijk een bittere nasmaak overgehouden aan die dag. Ik hoop dat het komende zondag een harde koers wordt, van start tot finish. Dat is mij op mijn lijf geschreven. Ik zie mezelf niet als favoriet, die rol is duidelijk voor Van der Poel. We hebben naar mijn mening nog steeds het sterkste team in koers. Hopelijk kunnen we daar zondag profijt van hebben. We hebben woensdag na de tegenslag laten zien dat we een sterke eenheid zijn”, stelt de Amerikaan.

De inwoner van Nice geeft toe dat zijn seizoenstart boven verwachting verloopt. “Ik had niet durven dromen dat ik zo aan mijn seizoen zou starten. Het is een voorrecht om in zo’n sterk team te rijden. Zelf weet ik nog niet zo goed wat mijn plafond is. We zullen zondag goed voorbereid aan de start verschijnen. Aan motivatie in ieder geval geen gebrek”, aldus een optimistische Jorgenson.

“We hebben in de laatste jaren vaker tegenslagen gekend, maar ook laten zien dat we daar als ploeg goed mee kunnen omgaan”, vertelt sportief directeur Merijn Zeeman. “In de eerste plaats is het voor Wout zelf heel bitter dat hij door zijn val meerdere koersen moet missen. Helaas veranderen we er niets meer aan en zullen we met het oog op de wedstrijd van zondag een hernieuwd plan moeten hanteren. We starten niet met een uitgesproken kopman, maar wel met een heel sterk team. Stuk voor stuk zijn onze renners gemotiveerd om er iets moois van te maken.”

"We starten niet met een uitgesproken kopman, maar wel met een sterk team"

Merijn Zeeman

Grischa Niermann geeft zijn collega bijval: “Het klopt inderdaad dat ons plan nu wijzigt. Maar we hebben altijd een plan B klaarliggen, omdat er altijd iets kan gebeuren waar je geen invloed op hebt. Ook voor zondag hebben we een strijdplan klaar, dat we met zeven tot op het bot gemotiveerde renners gaan uitvoeren. We zijn zondag zeker niet de favoriet voor de zege. Die rol is aan anderen”, besluit de Duitse ploegleider.

Selectie Team Visma | Lease a Bike Ronde van Vlaanderen: Tiesj Benoot, Matteo Jorgenson, Dylan van Baarle, Mick van Dijke, Tim van Dijke, Edoardo Affini & Per Strand Hagenes.

Ploegleiders
: Arthur van Dongen, Grischa Niermann, Maarten Wynants & Merijn Zeeman.

Gerelateerde updates