Van Aert maakt zich op voor voorzichtige rentree in Tour of Norway

Van Aert maakt zich op voor voorzichtige rentree in Tour of Norway

Na een afwezigheid van meer dan acht weken maakt Wout van Aert komende donderdag zijn rentree in wedstrijdverband. De 29-jarige Belg van Team Visma | Lease a Bike neemt van 23 tot en met 26 mei deel aan de Tour of Norway en staat te popelen om weer te mogen koersen. "Ik ben zeker niet top, het is een test. Maar ik heb er wel veel zin in."

Voor Van Aert wordt het zijn eerste wedstrijd sinds zijn zware val in Dwars door Vlaanderen, waar hij zijn sleutelbeen, borstbeen en zeven ribben brak. Als gevolg daarvan moest de winnaar van Kuurne-Brussel-Kuurne een streep zetten door alle voorjaarsklassiekers en zijn debuut in de Giro d’Italia. Een wekenlang revalidatieproject volgde. "Het was niet altijd makkelijk om langs de kant te moeten staan, maar gelukkig kan ik nu weer vooruitkijken", vertelt Van Aert.

In de Tour of Norway krijgt Van Aert de kans om wedstrijdritme op te doen en te testen. "Ik kijk ernaar uit om weer een rugnummer op te mogen spelden. De afgelopen weken heb ik steeds iets meer kunnen trainen, maar dat is nog altijd iets anders dan het rijden van wedstrijden. Daarom is het mijn voornaamste doel om mezelf te testen en te kijken hoe ik het er in een wedstrijd vanaf breng. Zonder verwachtingen."

"We doen alles stap voor stap, dat is in het herstelproces ook het beste gebleken."

Wout van Aert

Sportief directeur Merijn Zeeman geeft ook aan dat de verwachtingen omtrent Van Aert niet meteen hooggespannen zijn. "Het is heel mooi dat Wout na zijn zware val weer deel uitmaakt van ons team. Hij start zonder druk om te presteren. Voor hem is dit een goed moment om zichzelf weer eens te testen in wedstrijdverband. Hoe de rest van zijn wedstrijdprogramma eruit ziet, weten we nog niet. Dat zullen we ergens de komende weken gaan zien."

"We doen alles stap voor stap. Dat is in het hele herstelproces ook het beste gebleken", besluit Van Aert, die in Noorwegen wordt vergezeld door Bart Lemmen, Koen Bouwman, Tijmen Graat, Menno Huising en Per Strand Hagenes.

Gerelateerde updates