Van Agt aan vooravond van rentree in wielerpeloton

Van Agt aan vooravond van rentree in wielerpeloton

Eva van Agt maakt komend weekeinde in de Ronde van Romandië haar rentree in wedstrijdverband. De Nijmeegse is onderdeel van de zeskoppige selectie van Team Jumbo-Visma Women voor de Zwitserse etappekoers, die plaats zal hebben van vrijdag 15 september tot en met zondag 17 september.

“Het gaat inmiddels weer goed met me”, slaakt Van Agt een zucht van verlichting. “Ik prijs me gelukkig dat ik komend weekend weer in actie kan komen. Ik heb naar dit moment uitgekeken. Ik kan niet wachten om weer op pad te gaan met de meiden.”

De gedachten gaan terug naar die ene maandagmiddag in juli. Van Agt gaat in de tweede etappe van de Tour de France Femmes avec Zwift aan kop, samen met twee andere rensters. De 26-jarige coureur maakt een goede kans op etappewinst in Mauriac, totdat tv-beelden plots tonen hoe ze bewegingsloos onder een vangrail ligt. “Dat is zeker even schrikken geweest. Gelukkig viel de schade achteraf mee, maar de revalidatie heeft enige tijd in beslag genomen”, vertelt Van Agt.

Al vrij snel na het ongeval zat Van Agt weer op de fiets, maar door enkele kleine terugslagen in haar herstel kwam het tot op heden nog niet tot een rentree in het peloton. “Ik bleek een hersenschudding overgehouden te hebben aan die valpartij. Daar ben ik wel even zoet mee geweest. Het heeft me enkele keren een stapje teruggeworpen in mijn weg naar een rentree. Ik train nu sinds enkele weken weer volledig, dus ik ben meer dan klaar om weer een rugnummer op te spelden.”

Eva van Agt in de tweede etappe van de Tour de France Femmes aves Zwift

"Ik heb het op pad zijn met de dames heel erg gemist"

Eva van Agt

Dat gaat Van Agt dus doen in Zwitserland, alwaar zij samen met ploeggenoten Fem van Empel, Amber Kraak, Kim Cadzow, Rosita Reijnhout en Teuntje Beekhuis aan de Ronde van Romandië voor vrouwen start. “Koersen in Zwitserland is altijd speciaal. De omgeving is prachtig en de stress is er meestal nihil. Bovendien heb ik het op pad zijn met de dames heel erg gemist.”

Van Agt duikt iets dieper in het parcours en de ambities van Team Jumbo-Visma. “Op dag één en dag drie zijn er onderweg wel enkele hindernissen, maar de verwachting is dat een gereduceerde groep op beide dagen zal sprinten voor de ritwinst. Dag twee is er eentje voor het klassement. Dat wordt afzien. We willen met Amber en Fem voor een goed klassement gaan, maar ook Kim wil zich van een goede kant tonen”, weet Van Agt.

“Voor wat betreft mijn eigen ambities maak ik vooraf niet al te veel illusies”, voegt de renster daaraan toe. “Ik zal niet in topvorm zijn, maar dat is denk ik wel logisch. Het feit dat ik weer onderdeel kan zijn van de ploeg en mijn duit in het zakje kan doen, is hetgeen me al meer dan tevreden stelt.”

Bezig aan haar eerste jaar in dienst van Team Jumbo-Visma Women kijkt de voormalig hockeyster terug én vooruit. “Ik heb zeker geen spijt van mijn overstap. Alles bij deze ploeg is op en top geregeld. De professionaliteit is tot in de diepste vezels van de ploeg voel- en zichtbaar. Ik had me op dit moment geen betere omgeving kunnen wensen. Hopelijk gaan we in de komende Ronde van Romandië en in het slot van dit wielerseizoen nog een hoop mooie momenten beleven.”

Gerelateerde updates