Powered by
Aanvallende De Vries derde in derde etappe Tour de Suisse

Aanvallende De Vries derde in derde etappe Tour de Suisse

Femke de Vries heeft zich van haar sterkste kant laten zien in de derde etappe van de Tour de Suisse. De Nederlandse kon lang met de besten mee, maar kwam tekort op de laatste beklimming van de dag. Neve Bradbury bleek in het Zwitserse Champagne over de beste benen te beschikken.

In de derde etappe van de Zwitserse rittenkoers kozen vijf rensters, inclusief De Vries, na 30 kilometer het hazenpad. De vluchters creëerden een voorsprong van drie minuten en begonnen met twee minuten voorsprong aan de laatste beklimming van de dag. De Vries vocht op de flanken van de Route de Champagne voor wat ze waard was, maar kon het tempo helaas niet volgen. De Vries kwam uiteindelijk als derde over de streep, wat ervoor zorgt dat ze de top tien van het algemeen klassement binnenkomt.

“Ik ben echt heel erg blij met mijn prestatie”, vertelt De Vries met een glimlach. “Ik zat goed gepositioneerd waardoor ik in de vlucht kwam. In het begin dacht ik: waar ben ik aan begonnen, maar ik merkte al snel dat ik goed was. Op de laatste beklimming van de dag kon ik het tempo helaas niet meer volgen, maar toen heb ik alles gegeven tot aan de finish. Het was mooi dat ik het sprintje ook nog won, dat had ik niet verwacht.”

"Ik had echt niet verwacht dat ik nu al op dit niveau mee zou kunnen"

Femke de Vries

De Vries, die pas haar tweede wedstrijd voor de ploeg rijdt, is door haar derde plek gestegen naar de tiende plaats in het algemeen klassement. “Ik had echt niet verwacht dat ik nu al op dit niveau mee zou kunnen. Ik heb de kans die ik gekregen heb om bij deze ploeg te rijden met beide handen aangepakt, en het is heel mooi dat dit ook uitbetaald wordt. Dat ik in dit deelnemersveld mee kan met de besten, doet me heel goed.”

 / 

Tour de Suisse Women

Stage 3

Gerelateerde updates