Beekhuis en Henderson in top tien in tijdrit Healthy Ageing Tour

Beekhuis en Henderson in top tien in tijdrit Healthy Ageing Tour

Teuntje Beekhuis en Anna Henderson hebben in de tweede etappe van de Healthy Ageing Tour respectievelijk de achtste en negende tijd genoteerd. De rensters finishten op slechts één seconde van elkaar en kwamen iets meer dan een minuut tekort voor de ritzege.

Nadat de tijdrit in Lauwersoog tot tweemaal toe werd uitgesteld vanwege de extreem harde wind, wisten de rensters van Team Jumbo-Visma alsnog een snelle tijd neer te zetten. Zowel Beekhuis als Henderson reden zich hiermee in de top tien van het algemeen klassement.

"Ik heb mezelf wel verrast met deze tijd."

Teuntje Beekhuis

“Er stond vandaag super veel wind waardoor er lang onzekerheid was in welke vorm en wanneer we zouden starten,” vertelt Beekhuis. “Uiteindelijk is de beslissing door de organisatie gemaakt om op de wegfiets te starten. Ik heb geprobeerd mijn hoofd koel te houden in deze situatie en rustig af te wachten. Er waren zware windstoten tijdens de rit waardoor het lastig was druk te houden. Ik heb geprobeerd zo aerodynamisch mogelijk op de fiets te zitten en heb vandaan ook voor de S5 sprintfiets van Cervélo gekozen om extra tijd te winnen. Ik heb mezelf wel verrast met deze tijd.”

Morgen staat alweer de laatste etappe op het programma voor de rensters van Team Jumbo-Visma. Deze zal plaatsvinden op en rond de VAM-berg waar eerder dit jaar het Nederlands Kampioenschap werd verreden.

 / 

Gerelateerde updates