Gesink ziet geweldige rit net niet bekroond met zege in Vuelta a España

Gesink ziet geweldige rit net niet bekroond met zege in Vuelta a España

Robert Gesink is in de achttiende etappe van de Vuelta a España net tekort gekomen voor de overwinning. Na de hele dag in de kopgroep gezeten te hebben besloot Gesink op de de slotklim met een fraaie solo zijn geluk te beproeven. Pas in de laatste meters werd de Nederlander achterhaald door de nummers één en twee van het klassement. De renner van Team Jumbo-Visma kwam als derde over de meet.

“Op de laatste klim hebben die andere renners meer explosiviteit en kunnen snel weg zijn. Ik wist dat ik gewoon mijn eigen tempo moest rijden en daarom ging ik al vroeg in de aanval. De rit duurde alleen tweehonderd meter te lang”, concludeert Gesink.

"Nooit gedacht dat ik in deze ronde ooit nog mee zou gaan doen om een etappeoverwinning"

Robert Gesink

De Achterhoeker was niet de enige van Team Jumbo-Visma die zich van voren liet zien. Ook Mike Teunissen en Sam Oomen zaten mee in de ontsnapping van de dag. “Gisteren heerste er nog de teleurstelling van het uitvallen van Primoz. Vandaag moesten we proberen er het beste van te maken. Het was echt heel erg knap van Sam dat hij na zijn harde val mee zat met de voorste groep.” Oomen kwam vroeg in de rit ten val.

"De etappe duurde tweehonderd meter te lang"

Robert Gesink

“Ik had nooit gedacht dat ik in deze ronde ooit nog mee zou gaan doen om een etappeoverwinning”, vervolgt Gesink. “De laatste jaren heb ik me toegelegd op het werken voor de kopmannen. Onze droom was om met een vierde rode trui in Madrid te staan, maar die droom viel gisteren in duigen.”

De renner wist dat zijn voorsprong in de slotkilometers steeds kleiner begon te worden. “Grischa Niermann hield mij op de hoogte en toen zag ik ineens een voorwiel achter mij opduiken. Uiteindelijk ben ik wel heel blij met een sterke dag en mijn goede benen, maar iets minder met de laatste tweehonderd meter.”

La Vuelta ciclista a España

Stage 18

Gerelateerde updates