Harper valt aan in vierde etappe Hongarije			© HikariMedia

Harper valt aan in vierde etappe Hongarije

Chris Harper is in de vierde etappe van de Ronde van Hongarije ten aanval getrokken. De Australische renner van Team Jumbo-Visma maakte deel uit van een vroege kopgroep van vijf. Op vijftien kilometer van de streep werd hij gegrepen door het peloton.

Met nog vijfendertig kilometer te gaan liet hij zijn medevluchters achter en vertrok hij solo richting de finish. Vlak voor de finale werd hij ingerekend door de grote groep en de etappe eindigde in de verwachte massasprint. Team Jumbo-Visma kon opnieuw een grote valpartij voor de laatste kilometer ontwijken en alle renners kwamen veilig over de streep.

Ploegleider Sierk Jan de Haan: “De ploeg zat weer de hele dag goed van voren om te controleren wat er gebeurde. We wisten dat het vandaag weer een hectische finale kon worden. Daar hebben we ons bewust niet in gemengd. Chris had overigens een hele goede dag en was al bij de eerste aanval attent. Hij had nog een sterke solo ingezet, maar die werd helaas weer ingerekend. Het goede gevoel heeft hem zeker moraal gegeven voor morgen.”

Gerelateerde updates