Jumbo-Visma Development Team wint proloog in Tour Alsace

Jumbo-Visma Development Team wint proloog in Tour Alsace

De renners Johannes Staune-Mittet, Lars Boven en Loe van Belle hebben de proloog van de Tour Alsace gewonnen. De renners van Jumbo-Visma Development Team waren de snelste in de ploegentijdrit over iets meer dan vier kilometer.

De proloog kende een bijzondere opzet, waarbij alle ploegen in twee opstellingen van drie renners reden. Owen Geleijn, Darren van Bekkum en Axel van der Tuuk beten het spits af voor de zwart-gele formatie. Zij strandden op één seconde van hun ploeggenoten op de vierde plek.

"We hadden op voorhand als doel om met beide opstellingen top vijf te rijden. Dat is gelukt."

Sierk Jan de Haan

Ploegleider Sierk Jan de Haan blikte tevreden terug op de succesvolle openingsrit. “We hadden op voorhand als doel om met beide opstellingen top vijf te rijden. Dat is gelukt. Op ons trainingskamp in Slovenië hebben we ons hier goed op voorbereid en de jongens hebben vandaag op een goede manier het parcours verkend, waarbij ze de strategieën en volgorde hebben bepaald. Op een paar schoonheidsfoutjes na ging het vandaag heel goed. De mannen zijn dan ook erg trots en we kijken als groep met een goed gevoel terug op deze rit. Morgen rijden we met alle truien in onze ploeg. Hopelijk geeft dat iets extra’s.”

Gerelateerde updates