Kooij loopt topklassering in vijfde etappe UAE Tour mis

Kooij loopt topklassering in vijfde etappe UAE Tour mis

Olav Kooij heeft in de vijfde etappe van de UAE Tour genoegen moeten nemen met de negende plaats. De 21-jarige sprinter van Team Jumbo-Visma kwam er in de koninklijke massasprint niet echt aan te pas, waarna hij zijn gisteren veroverde groene trui weer moest afstaan.

Een lange solo-aanval van Thomas De Gendt werd op twintig kilometer van de aankomst in de kiem gesmoord, waarna enkele teams waaiers probeerden te vormen. Heel even leek er een schifting te worden geforceerd, maar alles kwam in de laatste vijf kilometer weer bij elkaar. Dat betekende dat er opnieuw gesprint kon gaan worden om de dagzege.

Kooij, die donderdag enkele millimeters tekort kwam voor zijn eerste seizoensoverwinning, koos in de straten van Umm al Quwain de verkeerde kant van de weg en raakte opgesloten achter Tim Merlier. Aan de andere kant van de weg sprintte Dylan Groenewegen naar de dagzege. "Dit is niet de uitslag waar we op hadden gehoopt", vertelt ploegleider Maarten Wynants.

Volgens de Belg ging er in de aanloop naar de sprint een en ander mis. "Door de tegenwind wisten we dat het een hectische sprint ging worden. De jongens namen in hun enthousiasme iets te snel de kop, waarna ze Olav in de slotkilometers niet meer konden helpen. Details beslissen over het resultaat. Om te winnen moet alles meezitten", aldus Wynants.

"We moeten de koppen bij elkaar steken en kijken wat beter kan. Morgen is er een nieuwe kans." Wynants wilde zijn renners nog wel complimenteren voor de manier waarop ze reageerden op de waaiers in de laatste twintig kilometer. "We zaten overal waar we moesten zitten. De conditie is goed, maar de zeges volgen jammer genoeg nog niet. Als we zo blijven rijden, komen die zeker nog."

 / 

Gerelateerde updates