Kooij zestiende in Bemer Cyclassics Hamburg

Kooij zestiende in Bemer Cyclassics Hamburg

Olav Kooij is als zestiende over de streep gekomen in de Bemer Cyclassics. De Duitse eendagswedstrijd rond Hamburg kende een loodzware finale, waarin de 21-jarige Nederlander van Team Jumbo-Visma geen rol van betekenis meer kon spelen in de sprint. Mads Pedersen won in extremis de koers.

De finale bestond traditioneel uit een plaatselijke lus met de Waseberg als scherprechter. Daar werd de lont in het kruitvat gestoken. Tosh Van der Sande en Mick van Dijke volgden in eerste instantie een spervuur aan aanvallen, maar zagen na de laatste passage drie renners wegrijden. Kooij keerde na de klim terug in de achtervolgende groep. De winnaar van de ZLM Tour kon na een verwoede achtervolging en de daaropvolgende samensmelting echter niet meer sprinten om de zege.

"Het was helaas niet voor een topklassering vandaag."

Robert Wagner

“Het was helaas niet voor een topklassering vandaag”, vertelt ploegleider Robert Wagner. “Richting de finale kregen we met pech te maken. Lennard Hofstede en Timo Roosen vielen weg door een lekke band en Jos van Emden gaf op na een valpartij. Hij is gelukkig wel in orde. Daardoor kwamen we wat renners te kort om Olav goed af te zetten na de Waseberg. Tim van Dijke deed uitstekend werk voor hem, maar in de laatste kilometers stond Olav er alleen voor. Dat kostte te veel kracht. We stonden hier met een aantal jonge renners aan de start, dus het is wel een nuttige ervaring. Volgend jaar keren we terug voor een betere klassering.”

 / 

Gerelateerde updates